Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

thuisnetwerk plat

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Hallo mensen,

  We hebben een router (met draad) die aan gesloten is op het kabelmodem. Er zijn 2 pc's aangesloten op de router. Beide pc's gebruiken win xp SP2. 1 gebruikt de home versie de andere de Pro versie. In het verleden heeft dit altijd gewerkt en geen problemen opgeleverd totdat we office 2007 installeerden. Sindsdien is het mis, her-installaties helpen niet, evenmin als opnieuw instellen van router, modem, netwerk, werkgroepen, etc.
  Mijn man heeft al van alles geprobeerd, ook m.b.v. verschillende hulptroepen maar helaas nog steeds "doet" het netwerk het niet.

  De pc's hebben beide wel internet via dezelfde router, maar ze zien elkaar niet. Bovendien zijn eerder Gedeelde Mappen nu niet meer toegankelijk.
  wie heeft een oplossing voor ons??

  __________________
 • En als je Office 2007 verwijderd blijven de problemen? Kunnen de computers elkaar wel pingen?
 • Hoi

  1 pc kan wel pingen de andere niet.
  Ook na verwijderen van 2007 blijft het probleem.
  We hebben wel internet via de router dus die doet het lijkt mij.
  Groetjes Queni
 • Recentelijk geen virusscanner met internet security geinstalleerd op 1 vd computers? Misschien dat heruitvoeren van de netwerkwizard ook kan helpen. Let er op dat de werkgroepnaam echt hetzelfde is en de computer naam verschilt. Het is mogelijk dat de verwijzingen van de gedeelde mappen ongeldig is geworden. Bedoel je met herinstallaties dat Windows opnieuw is geinstalleerd op beide computers?
 • Hoi Hans,

  Dit probleem bestaat al een jaar we hebben wel een virusscanner met internet security geinstalleerd maar dit was pas maanden na dat het probleem er al was en met herinstallaties bedoel ik office 2003 en opnieuw het thuisnetwerk erop zetten. Mijn man heeft office 2003 en ik heb 2007 erop staan aangezien het netwerk het toch niet meer doet.
  Het probleem is echt gebeurt nadat wij office 2007 erop gezet hebben we hebben 2007 eraf gehaald maar toen deed het netwerk het nog steeds niet daarom heb ik 2007 er weer op gezet.
  We dachten dat er misschien iets achter gebleven was na het verwijderen van office 2007 waardoor het netwerk het nog steeds niet doet.
  We snappen er niks van zo doet het netwerk het perfect en het volgende moment doet hij niks meer.
  ik wil graag het netwerk goed hebben maar weet niet hoe
  Ik hoop dat je ons kan helpen.

  Groetjes queni
 • Tja, ik heb al veel meegemaakt met netwerken. Problemen zitten soms in een heel klein hoekje. Vandaag ook weer iets opgelost, waarvan de oorzaak vermoedelijk een te optimistische driver update was. Tja, dat was best jammer want anderen hadden al veel vervangen alleen zonder resultaat. Tja, en dan krijg ik dus dat probleem ding op mijn buro.

  Omdat internet werkt verwacht ik eigenlijk dat het een firewall probleem is of een "foutieve" instelling van de bestandsdeling. Vista is niet echt moeilijker dan XP, ik zou zelfs zeggen makkelijker :oops:. Mag ik dat opschrijven :oops: :oops:? Het enige moeilijke van Windows vind ik de vraagstelling. Wanneer je niet weet wat er ingesteld moet worden, brengt Windows je erg snel op een dwaalspoor.
  Ga dus eerst na wat de echte instellingen per computer zijn. Dan is vaak al te zien wat er niet en/of fout is ingesteld. Misschien begint hier het probleem dan al … want hoe kom ik erachter wat de instellingen zijn … ?
 • Hoi Hans,

  Tja je hebt gelijk zoeken naar een spelt in een hooiberg. Misschien gooi ik mijn pc wel leeg en zet alles er op nieuw op gaat hij ook vast weer wat beter presteren.
  Ieder geval hartelijk dank voor je tips we zullen eens één en ander uit gaan proberen.

  Groetjes en wie weet heb ik meteen mazzel om de juiste instelling te vinden.
  Doei queni
 • Ik had laatst een gouden netwerkgreep.

  1. veranderd van kanaal (ook al zit er niets in de buurt)
  2. zet je router op 802.11g only (als je 802.11g hebt uiteraard). Bij mij stond hij eerst op 802.11b/g. Behoorlijk oveerbodig (met WPA encryptie is niemand op 11b).

  Toen werkte 't ineens allemaal stuk strakker.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.