Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wireless netwerk adapter dicht bij router>Betere connecti

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Ik heb een klein probleem wat betreft mijn draadloze netwerk. Ik heb zo af en toe een slechte connectie met de router.

  Mijn pc staat boven, en de router in de meterkast. Ik gok dat er zo'n meter of 5 tussen zit. Nu heb ik aan m'n pc met een usb kabeltje de Netgear netwerk ontvanger aangesloten. Hij kan jammer genoeg soms geen verbinding maken, of een heel slechte.

  Nu is mijn vraag: Wat als ik nu een lange usb kabel koop, mijn Netwerk ontvanger daarop aansluit, en die in de meterkast leg. Vervolgens sluit ik de andere kant aan op mijn computer.

  Resulteert dit in een betere verbinding? Of gaat er ook verbinding 'verloren' tussen de meterkast en de pc.

  Ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen :P Zelf ben ik een leek wat betreft internet (aanleggen).

  Met Vriendelijke Groet,

  NHubregtse.
 • Je kunt inderdaad met een USB verlengkabel je (usb) ontvanger dichterbij de draadloze router brengen… Maar ja, dan kun je net zo goed een UTP kabel trekken en daar mee netwerken -:)
 • yep :wink:
  doorgaans is er bij dit soort vage uitvalsverschijnselen sprake van meerdere netwerkjes bij elkaar op dezelfde golflengte.
  wellicht moet je dus eens even wat experimenteren met de kanaalinstelling op je router (lees de handleiding). alles wat tegenwoordig te koop is aan netwerkspul moet die 5 meter ruim aankunnen.
 • Er zijn ook sterkere antennes die je kan kopen. Bijvoorbeeld http://www.wifishop.nl/products/wifi-antennes-2-4-ghz/omni-antennes/hawking-hai7sip-hi-gain-7dbi-omni-directional-antenna.htm
 • [quote:156f69cfd4="tomvdlee"]Er zijn ook sterkere antennes die je kan kopen. Bijvoorbeeld http://www.wifishop.nl/products/wifi-antennes-2-4-ghz/omni-antennes/hawking-hai7sip-hi-gain-7dbi-omni-directional-antenna.htm[/quote:156f69cfd4]
  Dat, Vind ik nog niet zo'n slecht idee! Momenteel gebruik ik de :
  Netgear WG111v2 (Wireless Usb). Als ik degene die jij aanraadde zou kopen, zou dat mijn connectie aanzienlijk verhogen?

  MVG
 • tja, je zal toch ervoor moeten zorgen dat al je instellingen optimaal zijn voor je nieuwe hulptroepen (lees: hardware) erop gaat zetten…..
  dat je met goede ingestellingen en standaard-apparatuur geen 5 meter ongestoord kan overbuggen, wil er bij mij niet zo goed in….. :?
 • [quote:7eb959e8a6="derkdejong"]tja, je zal toch ervoor moeten zorgen dat al je instellingen optimaal zijn voor je nieuwe hulptroepen (lees: hardware) erop gaat zetten…..
  dat je met goede ingestellingen en standaard-apparatuur geen 5 meter ongestoord kan overbuggen, wil er bij mij niet zo goed in….. :?[/quote:7eb959e8a6]
  Dan moet je in ieder geval niet bij mij aanklopen :wink: Een man van een computer winkel hier in de buurt heeft het allemaal geinstalleerd. Lijkt mij dat het dan goed gebeurt :wink:

  Zoals iemand anders ook al aangaf, kan het probleem ook bij andere oorzaken liggen. Namelijk dat er al 3 dezelfde Wireless Connectors op de Router zitten. Ook de Buren (en Vrijwel de hele buurt) Hebben draadloos internet. Misschien dat het signaal ''gestoord'' word door deze factoren :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.