Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wel mappen delen, geen internet..

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Ik wil het eens een keer andersom, ik hoor mensen vaak klagen dat het netwerk wel werkt maar dat internet het niet doet…

  Dat is nu precies wat ik wil omdat internet het WEL doet….

  Er staat hier een oude NT machine die zijn werk prima doet maar bestanden delen gaat nu nog via een flop.. (tja…)

  Die pc zal uiteindelijk wel vervangen worden door een modernere maar het principe zal gelijk blijven; hij mag geen verbinding hebben met het internet, op geen enkele manier.

  Wel moet een andere PC in het netwerk (XP) bij de bestanden kunnen komen van die NT.

  Er ligt een Speedtouch modem van KPN en verder geen switches oid.

  Hoe kan ik dit doen?
 • Geen tcp/ip binden aan de lan adapter maar netbeui is een optie Dan zeker geen internet op de NT bak. En uiteraard ook dat protocol op de PC die verbinding moet maken.
  http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc751199.aspx
 • Die NT machine draait als domein server? Je bedoeld NT4? Welke foutmeldingen krijg je te zien? Voor normaal delen moet je zorgen dat de Windows aanmelding goed gaat. De gebruiker van de XP machine moet bekend zijn op de NT machine. Wachtwoorden zijn wel belangrijk maar kan je bij twijfel gewoon leeg laten. Bij aanmelden van XP op NT moet het wachtword van NT systeem gebruikt worden. Van NT naar XP die van de XP machine. Via NT werkt internet inderdaad vrijwel direct, dus dat is in ieder geval een goed teken. Miscchien via FTP oid ook bestand uitwisseling mogelijk.
 • Ik lees/las toch echt dat die GEEN internet op de NT machine wil hebben (zelfs onder geen beding :-)
 • Internet is "vrij" simpel te blokkeren, bv door DNS niet in te stellen. Internet werkt dus technisch gezien is het netwerk in orde. Dus nu nog Windows nog juist configureren. Graag nog wel antwoord geven op de NT vragen, anders kan ik sowieso geen zinnige antwoorden geven.
 • Die NT4 is geen server in dit geval. Ik heb het er niet op gezet maar het was wss het enige OS wat op dat ding nog soepel wilde draaien….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.