Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Computer Internet delen zonder router?

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Ik wil de internet verbinding van mijn laptop (draadloos)
  delen Omdat de afstand vanaf de Router naar de laptop groot is
  Nu is mijn vraag is het mogelijk om

  Router —-> Laptop —-> Router 2 —-> Kabel naar Imac

  Is dit mogelijk
  Ik heb Microsoft windows vista Service pack 1
  En De Mac Is een Imac G3 met Mac osx 10.3
  Groeten Tim
 • Als je laptop een netwerk poort heeft zou dat (mogelijk met wat extra software) moeten kunnen. Het is echter wel wat omslachtig.
  Is dit niets voor je : http://www.alternate.nl/html/product/Netwerk_Access_Points_-/Sitecom/Wireless_Range_Extender/-1056347/?tn=HARDWARE&l1=Netwerk&l2=Wireless+LAN&l3=Access+Points

  Of router 2 aan router 1 hangen met een lange kabel op een andere plaats is huis. (zo doe ik het nu, 1 op de begane grond en de 2e op zolder)
 • Neej geen oplossing de mac heeft geen draadloos :P
  En die uitleg van de software enkele voorbeelden van software?

  Ff hier nog een Paint schets hoe ik et wil hebben:
  [img:53064d49ef]http://img208.imageshack.us/img208/443/iwantug5.jpg[/img:53064d49ef]
 • Ik zou denken dat het zelfs mogelijk is zonder de extra router. Voor het Windows systeem moet/kan je internet delen aanzetten. Er is ander draadje waar vergelijkbare suggesties werden gedaan.
 • [quote:3aa9a9945d="Hans.Vosman"]Ik zou denken dat het zelfs mogelijk is zonder de extra router. Voor het Windows systeem moet/kan je internet delen aanzetten. Er is ander draadje waar vergelijkbare suggesties werden gedaan.[/quote:3aa9a9945d]Kijk ik schakel delen in dan zie ik dit:
  (heb dan nog wel internet hoor als ik delen inschakel)
  [img:3aa9a9945d]http://img353.imageshack.us/img353/4617/vraagoed5.png[/img:3aa9a9945d]
 • Die onbekende LAN verbinding is van de Mac? Windows internet delen op je notebook zorgt ervoor dat deze IP adres 192.168.0.1 krijgt, verder fungeert de notebook als DNS server en gateway. Zover ik weet is de mac hieraan te koppelen. Maar dat werkt kennelijk niet? Omdat je hierover vragen stelt …
  Met een router er tussen wordt het verhaal iets complexer. Waneer de WAN poort wordt gekoppeld aan de notebook aansluiting, zal (1 vd 4) Lan aansluitingen naar de mac gaan. Het enige waar je op moet letten is dat de router dus niet het IP adres 192.168.0.1 zelf gebruikt … Verder moet de WAN poort wel in de juiste mode staan. De meest simpele instelling is ok. Dus geen ADSL instellingen, geen gebruikersnaam, geen wachtwoord voor verbinden zou nodig moeten zijn om verbinding te krijgen met de notebook.
 • [quote:c0ae544d04="Hans.Vosman"]Die onbekende LAN verbinding is van de Mac? Windows internet delen op je notebook zorgt ervoor dat deze IP adres 192.168.0.1 krijgt, verder fungeert de notebook als DNS server en gateway. Zover ik weet is de mac hieraan te koppelen. Maar dat werkt kennelijk niet? Omdat je hierover vragen stelt …
  Met een router er tussen wordt het verhaal iets complexer. Waneer de WAN poort wordt gekoppeld aan de notebook aansluiting, zal (1 vd 4) Lan aansluitingen naar de mac gaan. Het enige waar je op moet letten is dat de router dus niet het IP adres 192.168.0.1 zelf gebruikt … Verder moet de WAN poort wel in de juiste mode staan. De meest simpele instelling is ok. Dus geen ADSL instellingen, geen gebruikersnaam, geen wachtwoord voor verbinden zou nodig moeten zijn om verbinding te krijgen met de notebook.[/quote:c0ae544d04]Als ik de internet kabel op de WAN Poort in de router aansluit krijg ik nogsteeds onbekend netwerk??????
 • [quote:dacded40f5="Hans.Vosman"]Die onbekende LAN verbinding is van de Mac? Windows internet delen op je notebook zorgt ervoor dat deze IP adres 192.168.0.1 krijgt, verder fungeert de notebook als DNS server en gateway. Zover ik weet is de mac hieraan te koppelen. Maar dat werkt kennelijk niet? Omdat je hierover vragen stelt …
  Met een router er tussen wordt het verhaal iets complexer. Waneer de WAN poort wordt gekoppeld aan de notebook aansluiting, zal (1 vd 4) Lan aansluitingen naar de mac gaan. Het enige waar je op moet letten is dat de router dus niet het IP adres 192.168.0.1 zelf gebruikt … Verder moet de WAN poort wel in de juiste mode staan. De meest simpele instelling is ok. Dus geen ADSL instellingen, geen gebruikersnaam, geen wachtwoord voor verbinden zou nodig moeten zijn om verbinding te krijgen met de notebook.[/quote:dacded40f5]Als ik de internet kabel op de WAN Poort in de router aansluit krijg ik nogsteeds onbekend netwerk??????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.