Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

computers in netwerk niet zichtbaar

Anoniem
gregory
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik kijk al een geruime tijd mee en heb dankzij dit forum al heel veel oplossingen kunnen vinden voor mijn computer problemen. Dank u allen daarvoor!

  Ik zit nu met een volgend probleem en hoop dat jullie me een duwtje in de juiste richting kunnen geven.

  Mijn situatie is als volgt;

  Heb een netwerkje, waarin een laptop draadloos aan een router is gekoppeld en met deze kan ik maar geen toegang krijgen naar andere computers in het netwerk. Ik kan vanaf mijn desktop- pc ook niet pingen naar de laptop (melding: geen juiste machtiging), andersom weer wel?

  De laptop ziet zichzelf wel op het netwerk en kan mezelf ook pingen, zodra ik de laptop bekabeld aan het netwerk hang ziet hij wel de andere computers in het netwerk en werkt alles naar behoren heel erg vreemd vind ik dit….?

  Ook heb ik TCP/IP al eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, twee nieuwe identieke gebruikers aangemaakt op twee verschillende PC`s, maar niets heeft tot nu toe geholpen. :evil:

  Groet,

  greg
 • [quote:5cfa108d9d="gregory"]Ook heb ik TCP/IP al eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, twee nieuwe identieke gebruikers aangemaakt op twee verschillende PC`s, maar niets heeft tot nu toe geholpen. :evil:
  [/quote:5cfa108d9d]Kijkend naar je eerdere verhaal, dan had je dit niet hoeven doen. Uit het voorgaande kan ik concluderen dat het netwerk in orde is alleen nog niet aan je verwachtingen voldoet. Gebruik je Windows XP, Vista of beide of anders? Ik ga er overigens van uit dat internet op alle computers wel goed werkt, je meldt daar niks over.
  In jouw geval zou ik eens de firewall instellingen gaan controleren. Gebruik je een virusscanner met internet security? Het is mogelijk dat er geen lokaal netwerk is toegestaan. Dit met name controleren op de computers die de andere computers niet kan zien. Heb je op de computers die niet toegankelijk zijn, de Windows netwerk wizard al uitgevoerd? In Vista is de optie met wachtwoordbeveiliging standaard ingeschakeld, iha is het handiger om dat uit te zetten.
  Geef verder de precieze foutmelding (als die er is) wanneer er geen verbinding gemaakt kan worden.
 • Bedankt voor de reactie!

  De foutmelding die ik krijg, wanneer ik vanuit een PC in het netwerk (gebruik overal XP met allen een virusscanner van Kaspersky) de laptop wil benaderen is; dat ik niet over de juiste machtigingen beschik!

  Maar nogmaals, het vreemde is dat wanneer ik de laptop d.m.v. een UTP-kabeltje koppel aan mijn netwerk de andere PC`s [u:2482960dcc]wel[/u:2482960dcc] te benaderen zijn. Dus draadloos geen contact met andere PC`s in het netwerk en bekabeld wel?

  Rarara…. hoe kan dit?
 • Firewall … wachtwoord … doe wat ik in het vorige bericht heb gevraagd.
 • Hallo Hans,

  Doe wat ik je hebt gevraagd….rustig aan hoor!!

  Volgens mij is dit niet je laatste vraagstelling geweest en heb daar wel antwoord op gegeven, maar als je goed tussen de regels door had gelezen heb ik dit alles al geprobeerd.
 • Via draadloos zijn mijn laptops trager op het netwerk. Het duurt meestal even voordat ze in het lijstje "netwerk" staan. Wacht even 30 seconden.

  Er zijn een aantal checks
  -windows firewall uit
  -norton firewall uit en andere firewalls uit
  -iedereen zelfde werkgroep
  -geen computers met dezelfde naam?
  -check de ip ranges op alle machines
  -kun je onderling pingen?
  -staat op alle computers een map geshared? Dat kan helpen om het netwerk zichbaar de maken.
  -Vista ziet niet een share op een XP netwerk tenzij er op XP een netwerk user is gemaakt die zich in vista aanmeld.
  -Je kunt ook direct op je "xp server" komen door // ip adres server in te typen.
  bv je server is 192.168.2.101
  Dan probeer je in mijn netwerk lokaties \\192.168.2.101

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.