Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

draadloos modem veroorzaakt storing op hf

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  mijn overburen hebben een draadloos modem van Linksys. Deze veroorzaakt storing op de HF banden. Wat kan ik met het modem doen om de storingen op te heffen?

  Grtx. Roland
 • Ander kanaal gebruiken, zendvermogen verlagen. Veel meer kun je er niet aan doen. Ik had eerder last met mijn mobiele telefoon (uitvallen van wifi verbinding). Op kanaal 13 ingesteld, nog geen last weer gehad.
 • je kunt de zijde richting jouw huis bij hen thuis afschermen met aluminium folie zodat die kant uit geen/minder straling gaat.
 • Moet je wel aarden dan, anders helpt het nog niet veel. ;-)
 • alle afscherming moet je aarden, dat is standaard. Je zou ook nog wat het stopcontact kunnen expirmenteren, misschien werkt de ene minder als antenne (de draden die ermee verbonden zijn) dan de andere.
  Soms wil een sperfilter op het stopcontact wel wat doen, maar dan begin je al aardig richting prof werk te gaan…. Experimenteren met kleine condensatoren, spoeltjes in en rond het modem kan helpen, idem hier qua kennis, geen kant en klaar recept…
  Het modem kan ook niet goed werken en daardoor op jouw HF-banden vervuiling geven. Vroeger kon je daarvoor met de RCD contact opnemen kijk nu eens hier
  http://www.agentschap-telecom.nl/Pages/default.aspx
 • Heren,

  Dank voor de reacties. Ik ga er meteen mee aan de slag.


  Grtx. Roland

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.