Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

draadloos internet versterker?

Anoniem
killerNL
7 antwoorden
 • hoi,

  ik heb draadloos internet maar ik zit het meest boven en heb dan niet echt goeie verbinding maar als ik beneden zit heb ik het zelfde maar ik vroeg mij af of er ook een soort versterker voor draadloos internet is die je in een usb 2.0 kan steken.

  als dat mogelijk is of weet iemand een link hoor ik het van zelfd:)

  Gr killerNL
 • ja er zijn versterkertjes te koop, maar als het beneden ook te wensen overlaat moet je eerst even kijken of het helpt als je de kanaalinstelling van je router wijzigt. doorgaans is dit soort klachten te wijten aan het feit dat er op korte afstand van elkaar meerder routertjes in hetzelfde kanaal willen opereren.
  dus: handleiding erbij en even de routerinterface in en uitproberen welk kanaal bij het beste presteert. (het kan zijn dat je na kanaalwijziging even je laptop opnieuw moet starten voor verbinding)
 • Dat noemen ze range extenders. Als je trouwen nog een oude router hebt liggen, kun je die er ook als bridge tussen zetten. Heeft hetzelfde effect.
 • [quote:92ef798447="derkdejong"]ja er zijn versterkertjes te koop, maar als het beneden ook te wensen overlaat moet je eerst even kijken of het helpt als je de kanaalinstelling van je router wijzigt. doorgaans is dit soort klachten te wijten aan het feit dat er op korte afstand van elkaar meerder routertjes in hetzelfde kanaal willen opereren.
  dus: handleiding erbij en even de routerinterface in en uitproberen welk kanaal bij het beste presteert. (het kan zijn dat je na kanaalwijziging even je laptop opnieuw moet starten voor verbinding)[/quote:92ef798447]

  jah ik heb een draadloze router en router voor kabel. en de draadloze zit dus in 1 van de kabel router plugin kan het daar dus aan liggen???
 • misschien toch even duidelijk(er) maken wat je nu precies hebt.
  heb je een modem, en welk merk/type, of heeft je ´bekabelde´router meteen een modem aan boord?
  als je een losse modem hebt, heb je dus daarachter een bekabelde router en dáárachter een draadloze router?
  zo ja, al eens geprobeerd om alleen met de draadloze router (die heeft 99.9% zeker ook bekabeling) aan de modem te hangen?
 • ik heb een netgear router voor bekabeling en daar zit gewoon modem zelf al in en in de netgear router zit dus de draadloze router aan vast.

  hoop dat dit meer helpt:) (heb er nog niet super veel verstand van) sorry :oops:
 • geeft niet, met goede antwoorden komen we eind verder.
  m.i. moet je nu het volgende uitproberen:
  - koppel de draadloze los van je modem/router.
  - sluit hem even aan op de kabel van je vaste pc
  - ga (lees de handleiding van de draadloze) via je webbrowse (192.168.???.???) naar gebruikersscherm en vul inlog en wachtwoord in
  - ga nu naar afdeling draadloos en zoek kanaalinstelling.
  - wijzig die (range van 1 - 13) en zorg dat je dit netjes laat opslaan.
  - log uit, en sluit de boel weer zoals eerder aan.
  m.i. zal een andere kanaalinstelling vrijwel zeker je probleem verhelpen, al moet je het wellicht drie keer doen om de juiste te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.