Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Help! mag ik jullie TIPS (betreft pc-training)

Anoniem
stee0036
3 antwoorden
 • Beste mensen,

  via via ben ik trecht gekomen op deze forum.
  Ik hoop dat iemand mij tips kan geven over het volgende:
  Op mijn werk is mij gevraagd een computer traing te geven. (De basis, voor beginners…hoe internet, mailen..een pc uberhaupt werkt).
  De training die ik zal geven is voor een arbeidsintegratie bureau en voor mensen rond de 30 á 50 jaar bedoeld en zal twee maanden duren, anderhalf uur per week). Ik heb nog nooit een dergelijke training te geven en weet dus totaal niet hoe ik dit moet aanpakken.. Waar moet ik mee beginnen? wat heb ik nodig behalve pc's en internet?

  Nou is mijn vraag aan jullie is of jullie goeie tips voor mij hebben? Dat zou mij ontzettend helpen… :roll:

  groetjes,

  anouk
 • met alle respect voor wat je allemaal kan, maar een volledige cursus opzetten zonder geëigende kennis en kennelijke ervaring om een cursus op te zetten…. ik raad het je af.
  (en eerlijk gezegd vraag ik me ook af of zo´n arbeidsintegratiebureau zichzelf voldoende serieus neemt met zo´n opdracht….. moest me even van het hart….)
  laat ze eens met een locale afdeling van seniorweb om tafel gaan: daar hebben ze behoorlijk wat ervaring vastgelegd in cursussen die zichzelf al bewezen hebben.
 • wat je nodig hebt…tja… in ieder geval kennis over dat wat je een ander moet leren, verder lesmateriaal (als je dat ook nog zelf moet ontwikkelen..pffff…. doelstellingen: wat moet de cursist na die periode kennen…..
  sluit me aan bij Derk… ga naar seniorweb en volg daar zelf (als begeleider of zo) alle basislessen, dan heb je een heel goed beeld.
  Goed basismateriaal: de boeken van visual steps, niet echt goedkoop wel heel makkelijk met al die plaatjes erbij….en echt heel heel basaal!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.