Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

mail op NAS, benaderbaar vanuit alle pc's in netwerk ??

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • Gegroet !
  Omdat ik meerdere pc's in een WinXP (+1Vista)-netwerk heb, wil ik mijn mail op een centrale plek (NAS / netwerkdrive) opslaan en vanuit alle pc's (hoeft allemaal tegelijkertijd) kunnen lezen en vullen.
  Hoe in te stellen??

  Ik gebruik Win XP Pro (met OutlookExpress) en 1x WinVistaBusiness (mail nog niet geïnitialiseerd). Het gaat om diverse POP3 accounts.
  Kan eventueel overschakelen naar Outlook.
  Netwerk werkt op zich naar behoren.

  Dank voor het meedenken !
 • Dat zou wel moeten kunnen. Zorg wel dat je op elke pc hetzelfde programma (en versie) gebruikt, anders verwacht ik wel problemen. Outlook is een idee, maar ook bijvoorbeeld thunderbird.
 • Bedankt Gerben, Alleen kom ik hier niet verder mee.

  De gebruikelijke manier om de plaats van de emailbestanden te wijzigen (nieuwe directory aanmaken, gehele inhoud van de oude dir daarnaartoe kopieren, dan in Outlook Express onder Opties, Onderhoud, Archiefmap de nieuwe dir aanwijzen) werkt niet. De nieuwe archiefmap (op de NAS, LaCie 1 Tb)wordt niet geaccepteerd (de knop O.K.) blijft grijs. De dir- en bestandseigenschappen zijn het zelfde als de oude dir. Die nieuwe dir is met Verkenner wel gewoon te benaderen.

  Hoe verder?
 • Outlook Express is het simpele broertje van Outlook… zou een testje aan de grotere broer wagen…
  Anders kijken welke client het wel kan.
 • Wat je zou kunnen proberen, is eerst de bestanden handmatig verplaatsen. Als je dan de locatie in MSOE verandert, ziet ie daar al bestanden staan, en vraagt ie of ie die moet gebruiken.
 • Gerben,
  Zoals ik eerder schreef heb ik dat al gedaan. Het punt is, dat MSOE bij mij geen directory op een NAS, of andere harde schijf in een andere pc via het netwerk, accepteert.

  Heeft iemand ervaring met een ander programma die wèl centraal de mail opslaat, zodat dat ook vanuit andere pc's in het netwerk te benaderen is ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.