Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Synchronisatie met PDA op afstand. (Exchange?)

Anoniem
fabstar81
6 antwoorden
 • Goedendag Computer!Totaal,


  Ik wil graag mijn HTC Touch Pro op afstand kunnen beheren, hier mee wil ik zeggen of het mogelijk dat ik als ik een agenda item invoer op mijn telefoon (ook al zit ik in A'dam) Ik de agenda item op de PC te zien kan krijgen?

  Ik weet dat het bestaat, hoe gaat dit in zijn werk?  Met vriendelijke groeten,


  Adam.
 • Dit gebeurt via Activesync. Dat kan op twee manieren: lokaal op de PC middels een USB of Bluetooth link met de PC zelf, of via een draadloze verbinding (WLAN of Internet) middels een Exchange server. Nu weet ik niet of je een Exchange server tot je beschikking hebt, maar dit moet dan wel Exchange 2003 met service pack 2, of Exchange 2007 zijn…
 • [quote:f13327d9cd="Leo S"]Dit gebeurt via Activesync. Dat kan op twee manieren: lokaal op de PC middels een USB of Bluetooth link met de PC zelf, of via een draadloze verbinding (WLAN of Internet) middels een Exchange server. Nu weet ik niet of je een Exchange server tot je beschikking hebt, maar dit moet dan wel Exchange 2003 met service pack 2, of Exchange 2007 zijn…[/quote:f13327d9cd]ActiveSync ken ik, maar dit is voor mij niet de oplossing. Ik wil graag dat wanneer ik iets in mijn telefoon zet ook al ben ik in Amsterdam, dat het zo snel mogelijk op mijn computer staat. Dit is gewoon voor mezelf erg fijn want ik vind een agenda sowieso fijn. Dus je zou aanraden om Exchange te nemen?


  edit:

  Ik heb Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise gevonden ergens op internet :) kun je me nog het één en ander uitleggen? Moet ik nog ergens iets instellen? Of ziet hij mijn telefoon automatisch?
 • Activesync kan op twee manieren werken: lokaal op een PC en via een internetverbinding. Het blijft Activesync, maar als je het via Internet doet synchroniseer je met een Exchange server in plaats van met Outlook op een PC.

  Je kan wel ergens op Internet Exchange gevonden hebben, maar ik denk dat het moeilijker is om het aan de gang te krijgen als je geen gedegen kennis hebt van Windows Servers, Active Directory en Exchange. Het is hier ook niet even uit te leggen hoe je Exchange moet installeren en configureren.
 • bovendien, als je exchange niet goed configt loop je kans dat je je pc openzet voor spammers, buiten je eigen mailbox die op de exchange server gehackt kan worden.

  weg alle agenda items :)
 • [quote:02ae0207cc="fabstar81"]bovendien, als je exchange niet goed configt loop je kans dat je je pc openzet voor spammers, buiten je eigen mailbox die op de exchange server gehackt kan worden.

  weg alle agenda items :)[/quote:02ae0207cc]
  Dat zal wel meevallen, Exchange 2000 is standaard al genoeg dichtgetimmerd tegen open relays en dergelijke. Vanaf Exchange 2003 zijn daar ook nog eens anti-spam maatregelen bij gekomen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.