Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hoe veilig is een virtuele computer voor het netwerk?

Anoniem
Leo S
8 antwoorden
 • Stel.
  Je werkt in een beveiligde omgeving waarbinnen je zelf weinig tot niets kunt doen. Toch wil je één en ander uit proberen. Rechten om te installeren heb je niet. Welke mogelijkheden biedt een virtuele computer zodat je geen bedreiging vormt voor het netwerk. Bedoeling is wel dat je in ieder geval gebruik kunt blijven maken van de internet verbinding.

  John van der Elburg
 • Wat wil je precies doen?

  Op de universiteit is ook alles afgeschermd, maar ik heb een hoop kunnen oplossen met portableapps. Dus nu heb ik firefox, een tekenprogramma, wat mediaspelers, etc die ik gewoon kan gebruiken zonder installatie.
 • De software voor de Virtuele PC zal je dan denk ik ook niet kunnen installeren. Bijvoorbeeld Microsoft Virtual PC of VMware. Een virtuele PC levert in principe geen risico op voor het netwerk.
 • ik krijg wel wat hits op "portable virtual pc". Misschien zit er wel wat bij.
 • Je kunt ook een bartpe cd aanmaken, met daarop je applicaties. Werkt wel trager, maar je kunt er verder praktisch alles mee doen. Je boot dan vanaf de cd, waardoor je met het os op de computer niets te maken hebt.
 • Er zijn ook Windows XP USB Boot Editions te vinden maar niet op een legale manier. Je kan ook een USB stick maken met Linux (is een stuk sneller als vanaf CD) zie:
  http://pc-en-internet.infonu.nl/tips-en-tricks/16431-linux-op-een-usb-stick.html
 • Inmiddels heb ik een aantal mogelijkheden geprobeerd om een virtuele PC te installeren (gewoon nog thuis), gebruik makend van de door jullie aangeleverde mogelijkheden. Dat werkt prima, hoewel ik nog niet alle mogelijkheden heb doorgrond. Mijn vraag is eigenlijk: stel, ik mag een virtuele PC installeren in een beveiligde omgeving. Welke gevaren levert die virtuele PC dan op voor het reguliere netwerk? Ofwel: hoe overtuig ik de beheerder van het netwerk?
 • Voor het netwerk is het net zo veilig als onveilig ! Een virtueel os is immers op dezelfde manier met het netwerk verbonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.