Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

webcam beelden doorsturen over wifi

Anoniem
wouter512
4 antwoorden
 • ik moet voor school een projectje maken . Ik moet op een bestaand onderstel van een robot een router plaatsen met een webcam. De router moet via zijn wifi de beelden van de webcam doorsturen naar een pc . Weet totaal niet hoe ik hieraan moet beginnen . Heb al wat gegoogled maar zonder veel resultaat . Kunnen we de webcam aansluiten op de usb aansluiting van de router ? Moet er software worden geschreven ?Kunnen we door de instellingen aan te passen van de router de beelden zo doorgestuurd krijgen naar onze pc ? Kan jullie mij een beetje op gang helpen zodat ik dan concreter kan gaan verder zoeken ?

  alvast bedankt
  wouter
 • Neem gewoon een netwerkcam, ben je in een keer klaar.

  lange link

  http://www.zercom.eu/index.php?p=35&c=151&f=1&h=1&s=1&a=87145

  http://www.safescan.com/NL/productDetail/97/Safescan221AR.html
 • Dus we kunnnen met door een ip camera aan de wifi router te hangen via ethernet . Gewoon via de wifi van de router de beelden laten doorsturen naar een andere router met wifi . Deze stuurt dan terug via zijn ethernet de beelden naar een pc . Dit moet ook werking wanneer er geen verbinding is met het www . Wat moet er ingesteld worden op de routers om dit correct te laten doen ? Of komt er nog andere software of hardware bij kijken ?
 • Een wifi ip camera is een zelfstandig apparaat, heeft verder geen software nodig. Het is eigenlijk een klein computertje, met eigen os, netwerkinterface, webcam, etc. De camera krijgt of een ip van de router, of je stelt het vast in (webinterface). Werkt ook gewoon lokaal, zonder internetverbinding. Zolang je eigen netwerk maar operationeel is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.