Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

IP adres van netwerk wijzigen.

Anoniem
peter44
3 antwoorden
 • Ik heb op mijn noteboek WindowsXP opnieuw geinstalleerd en daarbij ook een draadloze netwerk verbinding aangemaakt maar ik heb nu het volgende probleem. Ik heb op mijn desktop computer waarop ook een draadloze verbinding zit het programma VirtualBox geinstalleerd, dit programma gebruikt een eigen IP adres en dat IP adres is door WindowsXP als IP adres voor verbinding met internet ingesteld en dat werkt dus niet. Ik heb van alles geprobeerd om het IP adres van mijn router in te voeren of de hele netwerkverbinding te verwijderen en opnieuw te installeren maar dat lukt me niet. Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb verwoord en zou willen weten of iemand hier een oplossing voor weet.

  Bij nader inzien had ik dit misschien beter bij netwerken kunnen zetten.
 • Mogelijk is de vraag mij niet helemaal helder, maar zoals je het beschrijft gebruikt je Win XP laptop hetzelfde interne IP adres als je Virtual Box (geen ervaring mee)?
  In dat geval, wijzig het interne IP adres van je laptop door deze vast in te stellen.
  Dus: als je Virtual Box bijvoorbeeld 192.168.1.10 gebruikt, maak je van de laptop 192.168.1.11 oid.
  Wel je standaardgateway invullen (is het ip van je router) en van de DNS (afhankelijk van je provider)
 • Ik begrijp de vraag ook niet. Werkt dat systeem met Virtual box, zonder die andere computer, nu wel of niet. Want hoewel ik een IP adres conflict vermoed, vind ik dat niet duidelijk aangegeven. Persoonlijke voorkeur voor mij is om in de router mac adressen te koppelen aan IP adressen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.