Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

werking internet

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Ik de les communicatietechnieken zijn we bezig met netwerken. en de werking van internet. Nu zitten we met een vraag waar zelfs onze leraar geen concreet antwoord kan geven. Omdat ik actief ben op het C!T forum stel ik de vraag hier eens. Misschien kan hier iemand ons wat wijzer maken.

  kort een situatieschets:

  De pc-gebruiker geeft de gewenste url in . daarna stuurt de router dit door naar de provider . Daar wordt op een grote DNS-server het ip-adres van de gewenste website gegeven. bij de grootste router van telenet vertrekt een data-pakketje naar de amerikaanse server waar de website opstaat.

  Vraag:

  Onze vraag is nu hoe weet het data-pakketje de juiste weg naar de Amerikaanse server waar de gewenste website opstaat? Hoe komt het dat ons pakketje niet een veel te lange weg neemt waardoor er teveel vetraging optreed. ? Hoe verloopt de communicatie tussen de grote routers die landen en werelddelen verbinden? Volgens welke logica sturen zijn de data door?

  Hopelijk kan iemand van jullie ons wat wijzer maken.
 • In elk datapakketje zitten de ip's van verzender en ontvanger. Domein en url zijn daarbij niet zo belangrijk. De route die het aflegt is deels random, maar routers weten ook wel welke ip range's waar te vinden zijn. Hier is de wereld aan informatie over beschikbaar op het internet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Routing
  http://www.google.nl/#q=routing

  http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Protocol_Suite
  http://www.google.nl/#q=tcp+ip+protocol
 • Werking routing
  De router zal detecteren welke andere routers er zich op de andere kant van zijn interfaces bevinden. Dit gebeurt door middel van “hello” pakketjes die verstuurd worden, de router (neighbor) die zich aan de andere kant van de interface bevind zal hierop antwoorden. Nu kunnen de 2 routers informatie met elkaar uitwisselen, men zegt dan dat de routers “adjacent” zijn met elkaar. Nu zullen beide routers hun LSA's (Link State Advertisements) uitwisselen met elkaar, zo komt Router A informatie te weten over Router B. Elke router zal de LSA's die hij ontvangt van de andere routers in het netwerk opslaan in een Link State Database (LSDB). Elke router zal ook naast zijn eigen LSA, ook alle ontvangen LSA's doorsturen naar alle andere Routers in het netwerk. Na een tijdje hebben alle routers dezelfde LSDB en weten ze hoe de topologie van het netwerk er uitziet. Vanaf dit moment kan de router een routetabel opbouwen door eerst zijn Shortest Path Tree te berekenen met zichzelf als root ervan. Dit gebeurt volgens het SPF (Shortest Path First) algoritme (Dijkstra Algoritme).De Shortest Path Tree zal door de router gebruikt worden om zijn routes in de routetabel te plaatsen.

  Ik heb eens goed gezocht via routing. Wist niet dat dit zo hete en daardoor vond ik eerst ook weinig nuttigs. Vat deze tekst hierboven goed samen hoe routing werkt of moeten er nog dingen bijgevoegd of weggehaald ?

  alvast bedankt gerben

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.