Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

computer op netwerk aansluiten..

Anoniem
j0nis
4 antwoorden
 • hoi allemaal,

  ik heb een probleem wat volgens mij redelijk makkelijk op te lossen is, maar mijn compter kennis schiet me tekort.

  Ik wil op mijn werk een computer toe voegen aan het netwerk, zodanig dat ik in server mappen kan en de printer kan gebruiken. (dus geen thuiswerk situatie oid gewoon t locale netwerk wat hier hangt) Mijn vorige pc was ook op hetzelfde netwerk actief dus alle instellingen heb ik gewoon toegang toe.

  wat ik doe:
  -start, configuratiescherm, netwerkverbindingen, en dan klik ik op een nieuwe neterkverbinding maken.


  -dan kies ik een thuis netwerk of klein bedrijfsnetwerk instellen waardoor in in de wizzard netwerk instellen beland.

  - daar selecteer ik dat deze computer verbinding maakt met internet via een gateway of andere computer in dit netwerk. (het alternatief: dat deze computer met internet verbonden is en andere computers via deze computers verbinding maken met internet is sowieso niet waar, vandaar mijn keuze).

  - dan echter, dien ik een werkgroep naam in te vullen, die voor het netwerk specifiek is. Omdat deze naam dus dient te kloppen wil ik deze op mijn oude pc opzoeken maar kan deze nergens vinden.

  hoe vind ik deze en ben ik uberhoupt wel goed opweg?
  als ik meer info dien te verschaffen over wat voor soort netwerk het is enz graag even omschrijven wat bedoeld wordt aangezien mijn pc-vocabulair niet je-van-het is.

  edit: owja administrator rechten&paswoord, indien nodig, kan ik ook aan komen alleen moet ik dan dus wel concreet weten wat ik nodig heb voordat ik er naar opzoek ga.

  alvast heel erg bedankt!

  martijn
 • [quote:412262da21="martijntje123"]- dan echter, dien ik een werkgroep naam in te vullen, die voor het netwerk specifiek is. Omdat deze naam dus dient te kloppen wil ik deze op mijn oude pc opzoeken maar kan deze nergens vinden.[/quote:412262da21]Dit kan in de wizard thuisnetwerk. Toch verbeeld ik het me regelmatig dat Windows er niet om vraagt dan wel de standaard waarde zelf invult. Je kan de werkgroep naam altijd wijzigen in 'Systeem', de optie is een beetje onopvallend aangegeven, zo'n beetje tussen rechts midden en rechts onder.
  [quote:412262da21="martijntje123"]hoe vind ik deze en ben ik uberhoupt wel goed opweg?[/quote:412262da21]Ja, en wanneer administrator rechten nodig zijn dan laat Windows dat wel weten.
 • De werkgroepnaam staat bij de computernaam onder eigenschappen van deze computer. Bij vista en win7 staat het een beetje verstopt, onder "advanced system settings" in mijn engelse versie. Overigens heb je die wizard eigenlijk nooit nodig. Windows stelt vanzelf een netwerk in, met automatisch ip via dhcp en dns via de gateway (router). Je hoeft alleen een computernaam in te stellen, de werkgroep inderdaad hetzelfde, bestands- en printerdeling aanzetten en tenminste een map delen. De printer moet je eveneens apart deelbaar maken.
 • heren, hartstikke bedankt ben al wat verder nu, echter wil het nog niet.

  wat heb ik gedaan? heb op een andere netwerk pc de werkgroep naam gezocht en deze tijdens de wizzard op mijn nieuwe pc ingevuld. Netjes de pc opnieuw opgestart zoals windows dat wil, maar als ik nu printers binnen het netwerk zoek vind ik niets. (behalve pdf printers die op deze computer geinstalleerd staan.)

  Aangezien andere computers wel bij server mappen kunnen en kunnen printen zijn deze mappen en printers reeds gedeeld, dus daar zou het niet aan kunnen liggen.

  Overduidelijk vergeet ik iets, maar wat?

  owja: het betreft een xp computer

  alvast erg bedankt voor een tip :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.