Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Kopieren bestanden traag (Windows 7, Wireless), internet oke

Anoniem
sdk
3 antwoorden
 • Ik heb een probleem waarvoor ik maar geen oplossing kan vinden. Onlangs heb ik een PlayOn!HD mini kado gekregen voor mijn verjaardag. Het streamen van HD lukt niet, het beeld gaat haperen. Na wat testen kwam ik er achter dat bij het kopiëren van bestanden via wireless de snelheid niet veel hoger komt dan 2MB/s. Dit kopiëren is dan van mijn pc naar een usb-harddisk aan mijn router. Als ik dit bedraad doe, dan kom ik op een snelheid van ongeveer 6MB/s. Internet snelheid is echter wel goed, stabiel rond de 15MB/s.


  Wat heb ik al gedaan:

  De handleiding en aanpassing die in het volgende artikelen staan http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=102&t=2958

  Mijn PC draait op Windows 7-64 bits en router is een Linksys WRT160NL met de laatste firmware, netwerkkaart is een WMP600N, ook voorzien van de laatste drivers.
 • Heb je al eens het broadcast signaal op een ander kanaal gezet van je router. Draadloos streamen vind ik sowieso niet echt optimaal. Is afhankelijk van veel factoren. Bedraad is veel stabieler.

  Ik heb ook een AC Ryan Mini en heb hem bedraad aangesloten. De meeste media die ik er op afspeel is echter met een 2.5 inch USB harddisk (Samsung S2 van 640GB) aan de AC Ryan gekoppeld. Ideaal vind ik. Je kan ook nog overwegen om een netwerk via het stopcontact aan te leggen.
 • Na wat kanalen te hebben afgelopen op mijn wireless router heb ik een kanaal gevonden wat een stuk beter werkt. Heb nu zo tussen de 3,5 tot 4,5 MB/s. Zit er aan te denken om twee atennes aan te schaffen van 5DBi om het signaal van de router nog wat te verbeteren. Misschien dat de snelheid dan wat stabieler en hopelijk nog iets beterder word.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.