Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

internet valt weg tenzij ik radio aanzet

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik ben nieuw op het forum dus ik hoop dat dit de goede plek is voor mijn vraag!
  Ik heb net een nieuwe laptop gekocht (toshiba satellite t130 met windows 7) en alles is geweldig. Alleen het internet niet. Alle andere laptops in het huis hebben hier geen last van (Hp's met windows vista business).
  Het internet doet het alleen als ik in het washok ga staan (waar de router staat) en dan daar de radio aandoe via internet. Dat is de enige manier waarbij hij contact met internet houd. De radio hapert alsnog dus meestal staat het geluid uit. Zodra ik alleen de radio wegklik (al mijn andere internet tabs niet) dan is ook meteen het internet weer weg.
  Dit internet staat wel als huisinternet ingesteld dus hij hoort hem altijd te zoeken.
  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen :)
  Groetjes,
  Helga
 • Klinkt als een ander draadloos netwerk vlak in de buurt wat op hetzelfde kanaal zit als jouw eigen netwerk. Probeer met behulp van de gebruiksaanwijzing het kanaal van de draadloze router eens te wijzigen.
 • Met het programma inSSider kun je zien hoe de draadloze kanalen in je omgeving gebruikt worden en of het dus zinvol is om over te schakelen naar een ander kanaal.

  Te vinden op: http://tinyurl.com/5e3jk5
 • Oke dat ga ik proberen. Ik had eerst gewacht tot mijn buren gingen verhuizen. toen was ik ook even van het probleem af voor 2 dagen. maar het internet doet het nu weer alleen met radio.
 • Ik krijg de indruk dat je op de een of andere manier door naar die (internet)radio te luisteren, je je lijn openhoudt.

  Verder zou het nog een instelling van energiebeheer kunnen zijn die op een veel te korte tijd staat en daardoor wifi uitschakelt (energiebesparing) als het even niet gebruikt wordt.

  Je zou ook eens in je router instellingen kunnen kijken of er iets in staat als "keep alive"
  Als dat zo is, zou je dat aan kunnen zetten.

  EDIT: ik lees net even je eerste post nog eens door, de andere computers hebben er geen last van dus de instellingen van je router zijn in orde lijkt me.
 • ja de hp laptops doen het goed.
  hoe kan ik dat van die energiebesparing veranderen?
  ik snap trouwens niet heel veel van inSSIDer.
 • inSSider: programma starten en dan op de knop SCAN klikken.
  Je ziet dan de SSID's van de diverse stations (waaronder je eigen), het kanaal waarop ze uitzenden en de sterkte van het signaal.

  Energiebeheer vind je in het configuratiescherm.
 • Ik kan op de Toshiba site niet vinden wat voor Wireless LAN kaart je in je laptop hebt zitten.

  Voor Intel kaarten zijn de volgende instellingen vaak het beste als het om stabiliteit van de verbinding gaat:

  Mixed mode protection: RTS/CTS enabled (read to send/clear to send)
  Power management: Highest (max. performance)
  Roaming aggressiveness: Lowest (no roaming)
  Throughput Enhancement: Disabled
  Transmit Power: Highest
  Wireless Mode: (het type Wireless wat je Wireless router gebruikt: 802.11b/g/n)

  Ook bij andere merken zijn wel soortgelijke instellingen vaak aan te passen in de driver.

  Verder is het handig om te weten dat er 11 kanalen zijn, en dan alleen 1, 6 en 11 geen overlap hebben. Het zou dus mooi zijn als alles bij jou in de buurt 6 of hoger is (dan kies je voor 1), of 6 of lager (dan kies je voor 11).
 • bedankt allemaal!
  ik ga straks mijn vader de laptop even onder zijn neus duwen en dan kan hij het ook allemaal doorlezen. Ik ben er wel achter gekomen dat er bij ons erg veel routers op kanaal 11 staan. Dus dat zou zomaar toch de oorzaak kunnen zijn. (en mss hebben Hp laptops daar gewoon minder last van??)
 • Het kan heel erg sterk per laptop verschillen, niet alleen met storing (door heel veel routers op zelfde kanaal), maar bijvoorbeeld ook met signaalsterkte. Er zit wel 25dB verschil tussen beste en slechtste, wat neer komt op een factor 320 verschil in signaalsterkte (uitgedrukt in vermogen, dus Watt)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.