Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Netwerkadapter defect?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hi, sinds kort heb ik op mijn notebook, Sony Vaio VGN-FW11E Windows 7 Ultimate 32bit geinstalleerd. Deze laptop was vanuit de doos met Vista Home Premium geinstalleerd.

  Nu was het zo dat na de volledige installatie van W7 ook al mijn (Sony) drivers compleet weg waren en heb die allemaal opnieuw moeten installeren. Nu werk ik de ene keer bedraad met deze computer en de andere keer wireless.

  Maar nu in ene maakt die geen contact meer met het internet, de computer ziet ook geen netwerken meer. Voorheen zag die bijna de hele wijk waar ik in woon.

  Het gaat om een Link 5100 AGN adapter. Ik heb hiervoor al de laatste driver geinstalleerd en ook de drivers van Sony zitten geinstalleerd. Maar zonder resultaat. Volgens mijn netwerkadapter instellingen, werk het aparaat correct en staat de netwerkadapter gewoon ingeschakeld. Wat ik ook doe, geen reactie. Wel geeft die af en toe aan, de netwerkadapter is uitgeschakeld, terwijl deze gewoon aan staat.

  En ja de wireless schakelaar op de computer staat op aan.

  Iemand anders ideeen? Ik word er ondertussen een beetje moe van.

  Op het bedraade netwerk werkt de computer trouwens wel goed.

  Alvast bedankt.
 • [quote:7a9f326a5d="Rogier74"]Voorheen zag die bijna de hele wijk waar ik in woon.
  [/quote:7a9f326a5d]De hele wij zag dus ook jou… hopelijk had je een goede firewall…. :oops:

  PS: herstart/reset alles een volgens het boekje.
 • Bedankt, geprobeerd, maar geen succes.
 • Heb je al eens gekeken bij adapter instellingen?
 • Yep kan geen gekke dingen ontdekken. Of ik moet echt iets over het hoofd zien?
  Het gekke is dat mn computer af en toe aangeef dat de adapter staat uitgeschakeld terwijl deze gewoon aan staat. Als ik op problemen oplossen klik, word alles aangepast. De computer zegt dat eea hersteld word, maar het lost niets op. Ik kan gewoon internet nu alleen op met een snoertje.. beetje irritant zo'n snoer door mn kamer nu.
 • Kun je het kaartje niet testen in een andere laptop om uit te sluiten dat het probleem in het kaartje zelf (hardwarematig) zit ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.