Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Teamviewer & Windows 7 Bureaublad Slideshow

Anoniem
PepijnG
3 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Om mijn familie te helpen met pc vragen, of problemen,
  gebruik ik al tijden lang teamviewer. dat werkt heel goed,
  maar sinds mijn oom is overgestapt naar windows 7 64-bit gebeurt er iets vreemds.

  mijn oom gebruikt het programma om diavoorstellingen als bureaublad-achtergrond te laten zien. dat is een standaard progje van win 7.

  iedere keer als er verbinding gemaakt wordt tussen onze pc's, stopt de diavoorstelling. de achtergrond blijft hangen op de laatste foto die in beeld was, en nadat de verbinding weer verbroken is, moet hij weer alle foto's opnieuw aanvinken die gebruikt moeten worden in de diashow.

  is dit normaal?
  Volgens mij zou teamviewer zich daar helemaal niet mee moeten bemoeien.
 • Misschien staat het in de opties van teamvieuw
  Het gebeurt wel meer met die programma's
 • Dit is normaal. Ik heb hetzelfde met mijn MAC remote desktop naar mijn windows pc. Het komt omdat teamviewer graag je theme settings zo laag mogelijk zet. BIj windows xp haalde hij vaak je achtergrond weg en zetten na het sluiten van de verbinding deze weer terug. Dit om zo veel mogelijk te sparen op de verbindingssnelheid.

  Hij zet alleen je achtergrond 'slide show' niet goed terug, omdat teamviewer hier kennelijk nog niet mee om kan gaan. Je zou kunnen kijken bij de opties, maar volgens mij kan je het ook niet instellen.

  Er zijn 2 work arounds voor:
  1. Je kan je rol over ding, ook saven als een theme. Als jij dan connect maakt hij waarschijnlijk een nieuwe unsaved team aan. Nadat jij disconnect, selecteer je weer je vorige theme en je hoeft niet alle fotos opnieuw te selecteren.

  2. Je kan ook met windows remote desktop connecten naar de pc van je oom. Het vereist wat port forwarding, maar rdp heeft geen last van deze 'bug'. (Alleen is het de vraag of het de moeite waard is om over te stappen op rdp).

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.