Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Extern bureaublad op de Mac

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Dag deskundigen,

  Sinds kort ben ik prive de trotse bezitter van een Mac. Ik wil graag op kantoor (op een Windows-machine) kunnen inloggen op een Windows-serveromgeving via 'Extern bureaublad'.

  Volgens de netwerkbeheerder op kantoor is het niet ingewikkeld, ik vul in het extern bureaublad de servernaam in (aka https://servernaam.serveraam/Remote) en dan moet het werken. Mooi niet dus. Iemand van jullie een suggestie?

  Mijn dank is alvast groot
  Bakkerman.
 • Lees deze tips eens door, artikelen genoeg en kom dan met een gerichte vraag terug waar je denkt dat het probleem zit.
  Bijvoorbeeld, staat remote desktop op de windows pc wel aan? Wat voor een invloed heeft de firewall, zet hem bijv eens even uit.
  http://www.google.nl/#hl=nl&biw=1280&bih=548&q=remote+desktop+mac+windows+&aq=f&aqi=g4&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=3a66c32208470e5e
 • Er is een speciale remote desktop client voor de mac te downloaden op http://www.microsoft.com/mac/downloads. Deze moet je in ieder geval hebben, maar ik weet niet of deze ook samen kan werken met de website die je noemt. Ik kan me voorstellen (Microsoft kennende) dat zo'n remote desktop website door middel van een activex control de remote desktop client opstart en dat dat wellicht niet werkt op een niet-Windows machine. Vraag dan aan je systeembeheerder of TCP poort 3389 ook open staat, zodat je rechtstreeks in kan loggen. Een andere mogelijkheid is wellicht eerst een VPN opzetten en vervolgens inloggen met het intern IP-adres van de terminal server.
 • Kun je niet beter teamviewer oid. gebruiken? Dat is beschikbaar voor mac en windows.
  http://www.teamviewer.com/download/index.aspx
 • Of Logmein, bevalt mij prima.
 • @ Gerben en Andre: Volgens mij lezen jullie over het hoofd dat TS wil inloggen op een terminal server omgeving bij hem op kantoor, vanaf zijn Mac. Hier is toch echt de remote desktop client voor de Mac nodig, zoals ik in mijn post al schreef…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.