Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hoe kun je zien wie binnen het netwerk met torrents download

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hey all,

  Wij zitten hier thuis met een netwerk waar kamerhuurders ook gebruik van maken, maar ondanks waarschuwingen presteren ze het nog steeds met torrents te downloaden en dus voor anderen het browsen zelfs onmogelijk te maken. Nu weet ik wel wie dat degene is die dat doet maar ik vraag mijn eigen af via welke poort er met torrents gedownload word ? Ik gebruik een programma dat netlimiter 3 heet, en die geeft dus ook aan met welk ip adres er word geupload of gedownload en geeft tevens de poort aan via waar de download of upload op word ontvangen of verstuurd. Nu heeft mijn router helaas geen build in bandwidthlimiter dus vroeg ik mijn eigen af of dat er dus een manier is om te zien en dus vast te stellen is wie er met torrents download ?

  Alvast bedankt voor het meedenken ;) :D
 • Dan ligt eraan hoe je je netwerk hebt opgezet.

  Als je simpelweg een router hebt en iedereen maakt verbinding naar die router, dan zijn je middelen beperkt tot de middelen die de router heeft.

  De poort die gebruikt wordt voor torrents, is afhankelijk van het programma dat gebruikt wordt. Dus wanneer iemand anders met een ander torrent programma komt, moet je opnieuw uitvinden op welke poort deze up/download en deze opnieuw blokkeren.

  Het simpelste is dus om alles te blokkeren behalve de poorten die gebruikt worden voor internet (80), mail (verschilt een beetje, maar is op te zoeken) en bijvoorbeeld msn (moet je ook even opzoeken). De rest doet het dan gewoon niet. Echter moet je router dit dan wel weer ondersteunen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.