Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerk gebruikt maar deel van maximum capacitieit

Anoniem
Deinos
4 antwoorden
  • Ik heb een thuisnetwerk waarbij ik video's van de ene computer naar de andere stream. Deze video's haperen namelijk altijd terwijl er maar ongeveer 15% van mijn netwerk wordt gebruikt volgens windows taakbeheer. Ook lan speed test meld dat er maar ongeveer 20 mbits van de 54 mbits wordt gebruikt. Als ik alle computers bekabeld aansluit heb ik hetzelfde probleem. hoe zou dit komen? bij voorbaat dank.
  • Kijk bij alle pcs bij de netwerkadapter op welke snelheid deze draait. Soms kan het wel eens voorkomen dat deze maar op 10 mbit draait. Check ook of hij op full duplex staat..

    Als je geen idee hebt hoe je dat moet doen, welk os heb je?
  • bedankt voor het antwoord, ik heb de netwerkkaart op 100 mbit en full duplex gezet en mijn snelheid draadloos is ongeveer hetzelfde maar bekabeld is dit nu 60 mbit wat genoeg is voor mij. Zou het kunnen dat draadloze netwerken nooit de maximum snelheid halen die 54 mbit bedraagt?
  • [quote:1e7e582008="playermijp"]Zou het kunnen dat draadloze netwerken nooit de maximum snelheid halen die 54 mbit bedraagt?[/quote:1e7e582008]
    Dat is inderdaad het geval. Een draadloos netwerk is namelijk altijd een half-duplex medium, wat inhoudt dat er nooit twee of meer zenders tegelijkertijd actief kunnen zijn. Hierdoor zul je theoretisch dus nooit een hogere snelheid halen dan de helft van de beschikbare bandbreedte. In de praktijk zal de werkelijke doorvoersnelheid lager dan de helft zijn, door een stuk overhead in het TCP/IP protocol en invloeden van buitenaf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.