Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

snelheid netwerk?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik vraag me al enige tijd af of ik wel het maximale haal uit de transfersnelheid over mijn netwerk. Ik heb een i5760 op een asus p7p55d mb met 4gb en een ocz 90gb ssd. Deze is bedraad verbonden met een netgear wpn824n. Daaraan hangt ook een synology ds410 met 4TB waarvan 3 in raid 5.

  Als ik grote bestanden wil verplaatsen van de pc naar de ds410 of andersom is de maximale snelheid 10 a 12 mb/s…… Is dat het maximale?

  Ik heb onlangs de kabel doorgeten en krijg om de een of andere reden 12645378 terug als ik 12345678 stuur!? Maar is het dan mogelijk dat de kabel uberhaupt functioneerd zou ik denken?

  Wie helpt?
 • Als ik even naar de specificaties van de WPN824N op de website van Netgear kijk zie ik daar staan "5 Fast ethernet (10/100) ports"
  Dit is dus geen Gb switch. Je kan dus ook niet meer verwachten dan 100/8 = 12 Mbytes/s. Daar gaat nog overhead vanaf.

  Wat betreft je "doormeetpoging" ik weet niet precies wat je geprobeerd hebt.
  Gr.
 • Ik ben er eigenlijk kwakkeloss vanuit gegaan dat de router een gigabit poort had en dat daar het probleem dus niet kon zitten….. Dat wordt dus op zoek naar een andere.

  Voor wat betreft het doormeten heb ik een apparaatje dat aan de ene zijde van de kabel een signaal stuurt in de volgorde van de draadjes van de UTP kabel; dus 12345678. Aan de andere zijde zit een tweede kastje dat het signaal ontvangt en dus hetzelfde weer zou moeten geven; echter komt er 12645378 uit!
  Qua kleurcodering kloppen de stekkers exact met elkaar, vreemd dus.

  Op zich is de meting fout, maar mijn boerenlogica zegt me dat de kabel het dan helemaal niet zou moeten doen!? Echter heb ik geen problemen. Is het dus zinvol de kabel te vervangen?
 • Je moet in ieder geval een zogeheten cat 5e of cat 6a kabel gebruiken voor Gigabit ethernet. Dit staat op de kabel gedrukt. Cat 5 is niet goed genoeg.
  Groeten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.