Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Huisnetwerk

Anoniem
Hans.Vosman
17 antwoorden
 • Om je wat op weg te helpen:

  A. Achterhaal eerst eens de computernamen van beide systemen
  1. Windowstoets + R
  2. In dat schermpje tik je in: cmd
  3. In het dosschermpje tik je in: ipconfig/all
  4. Kijk wat er bij host staa, dat is je computernaam

  B. Deel een map
  1. Navigeer naar de map die je wilt delen via je netwerk
  2. Rechtermuisknop op die imap> eigenschappen
  3. Zoek het tabblad delen op en deel de map

  C. Navigeer via het netwerk naar de gedeelde map
  1. Windowstoets + R
  2. In het schermpje tik je nu in \\computernaamvandeanderepc
  dus bijv: \\werkpc
  3. Als je een inlogschermpje krijgt, dan moet je de inloggegevens van die andere computer opgeven. Als je namelijk die computer opstart, klik je namelijk een gebruikersnaam aan en vul je een wachtwoord in. Luk dat niet volg dan stap D.
  4. Nu zie je als het goed is jouw gedeelde map, klik hier op en je bent er in.

  D. Als het niet lukt met de inloggegevens lukt kan je altijd speciaal hier een account voor aanmaken.
  1. Ga op de computer zitten, waar je ook de gedeelde map heb aangemaakt.
  2. Start>configuratiescherm>gebruikers
  3. Maak een nieuwe account met wachtwoord aan
  4. Vul deze in bij stap C3

  Als je er niet uit komt, laat dat even duidelijk weten bij welke stap je blijft hangen. Geef ook duidelijk aan wat het probleem is.

  Succes!
 • Situatie:
  Twee systemen via router, Win 7 Pro en Win 7 Home Prem.
  Ik wil op die Win 7 machine bij de documenten kunnen komen van de "andere" (die Win 7 Home).
  Beide zijn in verkenner zichtbaar, maar bij "uitvouwen" krijg ik een foutmelding:
  [i:ac3c146c14]Foutcode: 0x80070035
  Kan het netwerkpad niet vinden[/i:ac3c146c14]

  Kortom: Hoe pak ik dit aan? (met een redelijk gebrekkige netwerkkennis… :? ).
 • Misschien kan je hier iets mee: http://www.schoonepc.nl/windows7/onderhoudscentrum_windows_update.html

  Helemaal naar onderen scrollen.
 • Niet zo heel veel:
  Netwerkdetectie voor het "huidige profiel" staat ingeschakeld.
  Er is op beide systemen echter nooit iets geselecteerd om te delen. Maar dat kan toch niet de oorzaak van die foutmelding niet zijn….?
 • http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/587283-NAS-probleem-met-netwerkpad

  http://social.answers.microsoft.com/Forums/nl-NL/windows7nl/thread/169f4e00-92fc-4bc0-8100-057d9e908239

  Ik kwam dit nog tegen ,lijkt er wel een beetje op.

  Technet:
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/itprovistanetworking/thread/da2d7d09-9144-456c-87ba-b3374ab29b73
  Op Microsoft Technet staan meer oplossingen met de foutcode Error 0x80070035
 • [quote:7a6922628c="lion"]Er is op beide systemen echter nooit iets geselecteerd om te delen. Maar dat kan toch niet de oorzaak van die foutmelding niet zijn….?[/quote:7a6922628c]Je moet toch wel iets delen. Al is het maar via een thuisgroep. In alle andere gevallen zelfde netwerkgroep en bestandsdeling inschakelen. Minimaal moet er dan een gedeelde map beschikbaar zijn.
 • Ik zal met alle info aan de gang gaan. Voor mij is 't nieuw….. :wink:
  Vreemd vond ik in ieder geval dat-ie vanaf systeem X naar systeem Y een dergelijke foutmelding gaf (kan netwerkpad niet vinden) en vanaf systeem Y naar systeem X met een pop-up venster voor netwerkwachtwoord (Gebruikersnaam en Wachtwoord!!) aan kwam kleppen. Of dit laatste verband houd met het feit dat Y via een WiFi verbinding loopt…..? Geen idee…

  Maar goed, ik ga er eens op studeren. Als ik weer wat tijd over heb… :(
  (Haast heeft het sowieso niet).
 • "A" was gesneden koek; voor de rest bedankt.
  Ik ga er binnenkort mee aan de gang, 't heeft geen haast en ik heb er momenteel geen tijd voor…

  Maar Windows 7 systemen zouden "makkelijk" met elkaar kunnen communiceren. Dat "makkelijk" heb ik nog niet helemaal ontdekt, maar dat kan aan mij liggen. :?
 • Het is eigenlijk heel gemakkelijk en kan zelfs eenvoudiger dan de vrij uitgebreide methode van blackhawkdesign.
  Tot en met XP kon je gewoon een map of een hele schijf aanklikken en via eigenschappen op delen zetten. Vista ken ik niet, maar ik krijg hier en daar de indruk dat wat ik vertel daar ook al gold.

  Hoe dan ook, Windows 7 is iets meer beveiligd, zodat een en ander wat meer handelingen vereisen. Maar als je maar twee PC's hebt, kun je dat hele gedoe met computernamen achterwege laten. Zelf heb ik ook het wachtwoordgebruik over en weer uitgeschakeld, waardoor het nog gemakkelijker is geworden.

  Klik op een map die je wilt delen. Op de bovenste balk vind je nu het item "Delen met". Als je hierop klikt krijg je een menu en kies daar "Specifieke personen". Selecteer vervolgens "Iedereen" en kies in de rechter kolom het machtigingsniveau. Dus Alleen lezen of Lezen en schrijven.
 • Waarbij mijn gedachten toch weer afdwalen naar mijn startdraadje:
  Zou het feit dat er niets aangegeven is als zijnde "gedeeld" wel of niet met die foutmelding te maken hebben.

  Los hiervan vraag ik me af waartoe dat "Thuisnetwerk" (Netwerkcentrum) nou eigenlijk dient. Vlg. mijn simpele gedachtengang is het toch voldoende als je in Verkenner/Explorer het "Netwerk" kan uitvouwen.
  Mijn (Win7) systeem "ziet" het andere (Win7) systeem, maar geeft de reeds eerder gemelde foutmelding als ik die andere wil uitvouwen….
  Als-ie dat andere systee "ziet" dan is er m.i. niets mis met het netwerkpad. Toch…? :roll:
 • Nou in theorie misschien wel. Maar het is mogelijk niet zo verstandig om alles te delen (zeker niet wat schrijfrechten betreft) en daarom moet dat apart (per map/station) worden ingesteld. Windows 7 vind het delen van stations ronduit onverstandig, en maakt dat standaard onbruikbaar.
 • [quote:0ad7ac1df5="Hans.Vosman"]Nou in theorie misschien wel. Maar het is mogelijk niet zo verstandig om alles te delen (zeker niet wat schrijfrechten betreft) en daarom moet dat apart (per map/station) worden ingesteld. Windows 7 vind het delen van stations ronduit onverstandig, en maakt dat standaard onbruikbaar.[/quote:0ad7ac1df5]

  Had zoiets al verwacht. En heb bovendien "bedacht" dat het gebruik van de functie "Thuisnetwerk" van Win7 niet zo slim is, wegens het feit dat ik behalve 2 Win7 systemen ook nog een Win XP systeem heb staan.
  En dus zal ik met de methode van blackhawkdesign aan de gang moeten.

  Blijft (voor mij) overigens vreemd dat ik in 1 geval een pop-up krijg voor een "netwerkwachtwoord". Zie reactie 05 feb 2011 19:07
 • [quote:2bde5d260e="lion"]Had zoiets al verwacht. En heb bovendien "bedacht" dat het gebruik van de functie "Thuisnetwerk" van Win7 niet zo slim is, wegens het feit dat ik behalve 2 Win7 systemen ook nog een Win XP systeem heb staan.
  En dus zal ik met de methode van blackhawkdesign aan de gang moeten.
  [/quote:2bde5d260e]Nou moeten, als je dat beslist wilt, maar het hoeft zeker niet, ook dan kun je best de veel eenvoudiger methode die ik beschreef volgen. Zeker als je zelf al inziet dat het niet verstandig is om hele schijven/partities te delen. De functie Thuisnetwerk heeft overigens daarmee weinig of niets te maken, het is alleen maar een benaming voor elke koppeling, hoe dan ook, van meerdere computers, doorgaans d.m.v. een router. Op die manier is het uiterst simpel. Heb zelf die situatie ook en die loopt als een trein. Normaliter heb ik twee PC's, een Windows 7 en een XP, maar af en toe komt mijn dochter langs met haar laptop, en haakt probloos er bij aan.
 • [quote:30a4478e05="J. de Boer"]Maar als je maar twee PC's hebt, kun je dat hele gedoe met computernamen achterwege laten.[/quote:30a4478e05]Windows vindt het niet leuk als 2 computers dezelfde naam zouden hebben. Verder werkt een thuisnetwerk sneller als dezelfde werkgroepnaam wordt gekozen. Windows XP Home heeft standaard MSHOME en andere versies vaak WORKGROUP. Mee eens dat het instellingen van Vista, 7 en XP grote overeenkomsten hebben, alleen net of behoorlijk anders. De computernaam en werkgroepnaam kan het makkelijkst via Systeem op het configuratiescherm worden aangepast.
  Heel goed dat je nog even de wachtwoord beveiliging noemt. Met wachtwoord is natuurlijk beter, voor makkelijk instellen is het handiger om de wachtwoord beveiliging uit te zetten.
  Persoonlijk zet ik voor delen niet zomaar schrijfrechten aan op mappen. Bij eventueel misbruik of een domme fout is het onverwacht wissen van bestanden op een andere computer moeilijker.
 • [quote:74f0f3b777="Hans.Vosman"][quote:74f0f3b777="J. de Boer"]Maar als je maar twee PC's hebt, kun je dat hele gedoe met computernamen achterwege laten.[/quote:74f0f3b777]Windows vindt het niet leuk als 2 computers dezelfde naam zouden hebben. …..
  [/quote:74f0f3b777]Klopt, maar dat bedoelde ik ook niet. Wat ik wel bedoelde is dat je met het veschaffen van toegang kan volstaan met "Iedereen". Dan heeft weliswaar elke computer z'n unieke naam (uiteraard), maar je hoeft ze niet bij die toestemming niet nogmaals op te geven.

  Wat misbruik door kwaadwillenden betreft, op zich heb je daarin natuurlijk gelijk. Maar in veel situaties zijn de gebruikers gewoon gezinsleden die totaal geen geheimen voor elkaar hebben. Hetgeen in b.v. in een bedrijfsnetwerk heel anders kan zijn.
 • Om bepaalde redenen staat het delen van bestanden (het betrof 1 map met documentatie op 1 PC) ter discussie. De noodzaak valt min of meer weg, dus of ik dat op touw ga zetten is nog de vraag….

  Ik ben inmiddels wel bezig met een Epson AIO Netwerkprinter, LAN aangesloten. Op 1 systeem werkt-ie inmiddels…. :)
  Wat ik me nou afvraag, is of ik nou voor die andere systemen de (Windows) methode "lokale printer toevoegen", etc. moet gebruiken, of dat de Epson installatie CD ook hier z'n werk doet…

  Om onduidelijke redenen ontdekte ik overigens (Netwerkcentrum) dat op dat eerste syteem het "Thuisnetwerk" gewijzigd was in "Bedrijfsnetwerk".
  Oorzaak, reden…?? :o
 • In deze topic http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=68277 begrijp ik bij post #10 en 11 dat je altijd op iedere PC een account moet aanmaken met wachtwoord. De werkgroep moet overal hetzelfde zijn. Je hoeft dan niet "Iedereen" toegang te geven, hetgeen wel zo veilig zou zijn… :roll:

  Voor wat betreft bestanden en printers delen, kijk nog even bij eerder genoemde http://www.schoonepc.nl/instal/bestanden_delen_netwerkmap.html
  maar dan even scrollen en verderop kijken onder "Bestanden delen onder Windows 7"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.