Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Installatie LAN All In One

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Gisteren een nieuwe netwerkprinter (LAN, Ethernet) aangesloten. In eerste instantie geïnstalleerd op een WiFi aangesloten Win 7 Home Laptop. De AIO heb ik een [u:b966d2472f]vast IP[/u:b966d2472f] gegeven. Via de Laptop werkt-ie op dit moment goed.

  Vandaag begonnen met deze AIO aan de overige 2 (LAN) systemen (Win 7 Pro en Win XP Pro) toe te voegen. Ik had hiertoe de drivers (printer en scanner) rechtstreeks via de website van Epson opgehaald, omdat ik lang niet alle onderdelen nodig heb op die machines.

  Een start met de installatie van de printerdriver op Win XP eindigde echter halverwege. Naar later bleek omdat-ie het apparaat niet "zag", hetgeen vlg. Epson ook niet nodig was. "Wel" dus…..! :?
  Ik ben toen maar aan de gang gegaan met "Printer toevoegen" in Windows en heb een TCP/IP poort toegevoegd met het juiste adres. En toen kwam 't:
  Windows komt dan aan met een lijst + de functie "bladeren". Maar het laatste leverde ook niets op, omdat je als gebruiker absoluut geen idee hebt welke "inf" je nodig hebt (en alleen maar beschikt over een .exe)….. Ik heb vervolgens de printerdriver installatie (de .exe) opgestart en tijdens de installatie verwezen naar de nieuw aangemaakte poort.

  Deze werkwijze had succes, maar verdient m.i. geen schoonheidsprijs.
  Vraag: had ik dit anders kunnen (of moeten) doen, of kan ik deze werkwijze ook toepassen in Win 7?
 • wellicht was het met de volledige cd van epson wel gelukt omdat daar waarschijnlijk meer bestanden opstaan dan je nu gedownload hebt….
  ik kwam wel eens tegen dat je een wifi/lan printer eerst via usb moest installeren.
  er wordt vaak zeer rommelig geprogrammeerd aan install-bestanden, waardoor je de logica niet altijd kan volgen.
  sinds ik steevast installeer volgens het stappenplan van het aan te sluiten apparaat kom ik weinig problemen meer tegen…..
 • [quote:f13c616fb2="derkdejong"]wellicht was het met de volledige cd van epson wel gelukt omdat daar waarschijnlijk meer bestanden opstaan dan je nu gedownload hebt…..[/quote:f13c616fb2]

  Zou inderdaad kunnen. Maar vaak word je dan "getracteerd" op heel veel extra's waar je niet op zit te wachten, c.q. niet nodig hebt.
  Nou ja, deze methode werkt ook. Ik heb de printerdriver van de installatie CD geplukt en deze later ge-update…. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.