Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

LAN-verbinding hardware

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik wil een LAN aanleggen met 6 computers m.b.v. een switch: Netgear GS108 en met een zestal cat.6 UTP kabels.

  Mijn vraag aan u is of dit type kabel goed genoeg is, of moet er toch worden gekozen voor een FTP kabel? En is de gekozen switch evenals goed of is er een betere rond dezelfde prijsklasse (ca 50E)?

  De lanverbinding wil ik gebruiken om met een zestal pc`s/laptops oude repro spelletjes te spelen zoals RA2, UT of Warcraft3.
 • hoe snel is de langzaamste verbinding

  is deze 100 mps dan is een cat 5e voldoende (ook voor 1gbs is deze al voldoende bij volledige aansluiting volgens de regels)

  uit je verhaal kan ik opmaken dat je een router (/switch) al hebt, welke de scheiding maakt tussen internet en intranet

  een ftp (file transport protocol) kabel ken ik niet wel ethernet kabel en die zal je bedoelen

  utp staat voor unshield twisted pair, een vorm van ethernet kabel
 • FTP staat voor foiled twisted pair, waarbij een laag folie om de (utp) kabel zit. Verder heb je nog Shielded (mesh) en een combinatie van deze twee. Deze maken voor de snelheid in prinicipe niets uit, alleen zijn ze minder gevoelig voor storingen van buiten af. Cat5e en cat6 zijn beide goed genoeg voor gigabit ethernet.
 • Inmiddels enkele UTP cat6 kabels besteld + de switch (Netgear GS108). Ik wil puur dit gebruiken voor een LAN verbinding voor bestandsoverdracht, printerdeling en spelletjes. Het internet verloopt via een draadloze verbinding.

  Nou zit ik met het volgende: Op internet las ik dat bestandsoverdracht tussen de pc's niet alleen via de LAN (kabel) gaat verlopen, maar ook via het draadloze netwerk (waarbij het aanzienlijker langzaam is).

  Ik ben bang dat het bij mij ook zo plaatsvind, dus mijn vraag aan u is hoe ik dit probleem kan voorkomen? Moet ik hierbij op elke pc iets aparts instellen of?

  PS: de switch en de router/modem zijn niet aan elkaar vastgekoppeld.
 • de computer zelf zijn niet instaat om uit tte zoeken welke verbinding de snelste is

  en waar ze elkaar zien gaan ze over en weer zenden
  en zal dus vaak via de langzamere wifi verbinding gaan

  de 2e moeilijkhied die je maakt is dat je bij de kabel verbinding alles zelf moet instellen (in een switch is geen mogelijkheid om ip adressen uit te delen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.