Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

kanalen in dlink dir655

Anoniem
windowsXP-PRO
4 antwoorden
 • ik wil mijn draadloze signaal van de DLINK- DIR655 verbeteren, want ik mis van het draadloze iccontje dat rechts staat 1 streepje,, de grootste

  heb een Linksys Cisco WUSB600N Wireless-N

  nu blijk ik volgens inSSIDer op de kanalen 5+1 te zitten

  andere beschikbare accesspoints blijken op kanaal 1 of 6 of 11 te zitten.

  wat houdt dat in, en wat is het beste?
  moet ik ook switschen naar kanaal 1 of 6 of 11
 • Nee, het beste is om een kanaal te kiezen waar zo min mogelijk andere accesspoints op werken. De kanalen 1,6 en 11 zijn de kanalen waarop de accesspoints fabrieksmatig veelal zijn ingesteld. Meerdere accesspoints op eenzelfde kanaal betekent over het algemeen geheid storing onderling. Overigens zou ik me niet al te druk maken over het ene missende streepje in de signaalsterkte van je 'oude' accesspoint, meestal zorgt dit niet voor een merkbare vertraging in de datatransfersnelheid.
 • bedankt voor je antwoord
  na een en ander anders ingedeelt te hebben,, wifi printer op een andere plek en dect telefoon anders opstellen is het probleem opgelost.
  streepjes zijn weer maximum.

  af en toe eentje minder.
  toch denk ik dat de dect telefoon verstoord.

  ik overweeg powerline van Devolo.
  heb je altijd 1Gbit en maximaal signaal
 • Ikzelf heb ook een D-Link DIR-655, waarvan ik in de plaats van zelf een kanaal te selecteren, de optie "Enable Auto Channel Scan" heb gevinkt. Als uitleg in de help van de router
  [quote:518be2e3e4]If you select this option, the router automatically finds the channel with least interference and uses that channel for wireless networking. If you disable this option, the router uses the channel that you specify with the following Wireless Channel option.[/quote:518be2e3e4] De automatische keus van de router is op dit moment kanaal 13. Als ik dat zo check in inSSider, lijkt me dit geen slechte keus.

  [quote:518be2e3e4="windowsXP-PRO"]ik overweeg powerline van Devolo. heb je altijd 1Gbit en maximaal signaal[/quote:518be2e3e4] Welke bedoel je eigenlijk? Want ik zie in een artikel op PCM bijvoorbeeld de Devolo dLan, 500 Mbps powerline.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.