Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

ipod en ipad niet zichtbaar in Netwerk

Anoniem
donvanvliet
5 antwoorden
 • [quote:9218e05bbc="stee0036"]Printen vanaf een ipad? LOL, een ipad is juist in plaats van printen.
  Printen moet je doen vanaf een gewone computer naar PDF. Deze pdf documenten kun je invoeren op de ipad.[/quote:9218e05bbc]Ik lees net de computertotaal en daar hebben ze het over AirPrint en dat is er al vanaf november 2010 staat er. Dus printen vanaf een Ipad of pod kan dus wel.
 • Hallo, ik heb 2 vragen.
  Als mijn dochter met haar ipod verbinding heeft met internet via mijn router kan ik dat niet zien als ik op Netwerk klik. Mijn pc is de enige die is verbonden aan de router met een utp kabel de rest is draadloos. Hetzelfde geldt voor een ipad, die is ook niet te zien. Alle andere draadloze pc's in huis wel evenals mijn Philips televisie.
  Hoe kan dit? Is er iets aan te doen?

  Mijn 2e vraag is eigenlijk of er geprint kan worden via mijn router met die ipad. Die printer is ingeplugged in mijn pc met een usb kabel dus voorwaarde is nu wel dat ik daarvoor mijn pc moet aanzetten. Printer delen is ingeschakeld.

  Windows7 Ultimate 64 bit is mijn systeem.

  Alvast bedankt - Lex
 • De ipad is geen computer. Het is een vrij gesloten apparaat en het is niet mogelijk in direct verbinding via een netwerk ermee te maken. Dat heeft apple gesloten. Het is te vergelijken met een digitaal foto lijstje. Je kunt ermee wat je er mee kunt en meer niet.

  In je router kan je de ipad wel zien als deze verbinding maakt met wifi. Namelijk in het DHCP log. Je kunt hierin het ip adres aflezen en het mac adres van de ipad. Daar heb je verder niks aan.

  Printen vanaf een ipad? LOL, een ipad is juist in plaats van printen.
  Printen moet je doen vanaf een gewone computer naar PDF. Deze pdf documenten kun je invoeren op de ipad.
 • Ja in de router had ik het al gezien.
  Jammer want ik was in de veronderstelling dat een ipad een soort laptop is zonder top om het zo maar eens te zeggen.
 • [quote:2a645e0c4d="donvanvliet"]Ik lees net de computertotaal en daar hebben ze het over AirPrint en dat is er al vanaf november 2010 staat er. Dus printen vanaf een Ipad of pod kan dus wel.[/quote:2a645e0c4d]Het is mogelijk, maar helaas maar met een beperkt aantal printers (zie deze link).
  In de AppStore zijn wel een aantal apps te vinden die meer printers ondersteunen. De meeste hebben een lite-versie waarmee je kan testen of je printer ondersteund wordt. Ikzelf heb pech: mijn Epson SX125 kan ik niet bereiken. Maar misschien heb jij wel meer succes ;).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.