Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerk voor groot complex

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Goedendag allen,
  Wij hebben een saunabedrijf en gaan binnenkort uitbreiden.
  Nu hebben we beneden in de entree een draadloze modem/router van de KPN staan en boven een Linksys WRT54G die met een kabel is verbonden met de modem/router. Ik heb de Linksys aangesloten volgens deze instructies en dat werkt goed.
  volgende maand krijgen we er ongeveer 100 vierkante meter bij aan de andere kant van het gebouw waar de routers nu staan dus het verst van de routers verwijderd. Straks is de grootste afstand vanaf router ongeveer 30 meter met een aantal muren er tussen en ook weer 2 verdiepingen met houten zolders. de totale opp. zal straks ongeveer 500 vierkante meter zijn.
  Mijn vraag is nu:
  Hoe kan ik het beste te werk gaan om in het hele complex een goed werkend draadloos netwerk te verkrijgen. De modem/router moet eigenlijk wel op de plaats blijven waar hij nu staat i.v.m. de aansluiting van het pinapparaat welke met een netwerkkabel op de modem/router is aangesloten.
  Alvast bedankt voor het meedenken
  PS we hebben nu een 8mb internetverbinding maar dat word over enige tijd een glasvezelverbinding van ik dacht 20mb.
 • Voor dit soort afstanden is het mischien beter om het netwerk bedraad te maken. Kan je ook doen via het stopcontact dmv een homeplug. Of een netwerk met meerder acces points.
  http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/draadloos-installeren/wifi-netwerk-met-meerdere-access-points/
 • [quote:69c345b3a6="tomvdlee"]Voor dit soort afstanden is het mischien beter om het netwerk bedraad te maken. Kan je ook doen via het stopcontact dmv een homeplug.[/quote:69c345b3a6] Met een homeplug zal niet gaan want het zijn 2 verschillende stroomaansluitingen dus de systemen zijn gescheiden omdat het voorheen 2 verschillende panden waren die wel tegen elkaar liggen zodat wij in onze achtermuur een doorbraak moeten maken om de panden te koppelen
 • Dan is de enige oplossing het trekken van netwerkbekabeling naar het nieuwe gedeelte. Daar kun je op een centraal punt een switch plaatsen, waar je weer access points voor dat gedeelte op aansluit. Vanaf de switch trek je dan netwerkkabels naar de punten waar je de access points wil plaatsen. Ik weet niet wat de afstanden zullen zijn, maar hou er in ieder geval rekening mee dat de maximale lengte van een UTP kabel ca. 100 meter mag zijn.

  Gezien het om een sauna complex gaat, zal de luchtvochtigheid misschien ook wel aan de hoge kant zijn. Hou hier ook rekening mee met de keuze van de apparatuur die je gaat plaatsen. Tevens zou je kunnen kiezen voor access points uitgerust met een PoE aansluiting (PoE = power over ethernet). Als je dan ook een PoE switch plaatst hoef je geen stroomaansluiting te hebben op de plaatsen waar de access points komen. Deze krijgen hun voeding dan over de netwerkbekabeling.
 • Ik heb gekeken naar de link in het 1ste antwoord en vond daar een Engenius ECB-3500 van 600mW. Als ik deze zo ongeveer in het midden van het bedrijf op het plafond zet dan moet dat toch genoeg zijn om het hele gebouw van draadloos netwerk te voorzien? De muren in het complex zijn niet zo dik gewone binnenwanden en systeemwanden en de zolders zijn van hout. Dit accespoint kan ik dan met een kabel aan het modem knopen. Ik moet zeggen dat ik absoluut geen deskundige ben maar dit lijkt mij de beste oplossing
 • Dit zou inderdaad kunnen werken, geeft alleen geen garantie.
  Ik zou dan voor deze gaan die ondersteund 802.11n:
  http://www.wifishop.nl/products/ontvangers-repeaters/repeaters/engenius-ecb9500-11n-accesspoint-300mbps-11b-g-n.htm


  Kijk ook voor de prijzen hier:
  http://tweakers.net/pricewatch/241364/engenius-ecb-9500.html
 • Het is gelukt ik heb een 2de router(Linksys) als accesspoint aan de praat gekregen en dat werkt nu als wonderolie. In het hele complex hebben we nu een goed en sterk netwerk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.