Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

DNS servers

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Situatie:
  Kabelmodem > Router (beide Cisco (Linksys dus)) > 4 systemen (2x XP, 2x 7).
  ISP: UPC
  Alle aangesloten systemen hebben een vast IP adres. Als (1 enkele, geen alternatieve) DNS server is het default adres van de router gebruikt.

  In het [u:cc68ca65b6]statusmenu[/u:cc68ca65b6] van de router zie ik 2 IP's staan van (UPC) DNS servers.

  A) Waar zijn deze geconfigureerd? In het modemmenu kan ik niets vinden, bovendien kan ik daar niet zo heel veel mee behalve wat waarden uitlezen.
  Worden deze "meegezonden" met alle noodzakelijke informatie?

  B) Als ik in het IP4 configuratie venster van een PC handmatig "knalhard" 2 alternatieve DNS server adressen aangeef, worden deze dan gebruikt i.p.v. de adressen welke ik in het statusmenu van die router aantref?
  M.a.w.: worden de oorspronkelijke "overruled" door hetgene dat ik zelf aangeef, of blijven de door de ISP "verstrekte" DNS IP's actief?

  Wie maakt me wijzer?
  Indien de originele (door de ISP verstrekte) adressen inderdaad overruled worden, dan zou dit dus in concreto betekenen dat ik bij wijze van spreken per systeem andere DNS servers zou kunnen invullen in de IP4 configuratie.
  Maar is dat ook zo?
 • Yep! Als je andere DNS-servers vast ingeeft op de PC's zullen deze gebruikt worden. De DNS-servers van UPC worden inderdaad d.m.v. DHCP automatisch toegewezen aan de router, net zoals je IP-adres.
 • Mooi! Da's duidelijk!
  Ik wilde nml. eens wat "testen" houden door 4 systemen van verschillende DNS IP's te voorzien. Hierbij denk ik b.v. aan "OpenDNS", "XS4All".
  Toen ik deze vraag c.q. voorstel eens bij een (techn.) medewerker van UPC neerlegde, werd de boot heel erg afgehouden….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord