Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Onbekende IP adressen

Anoniem
tomvdlee
9 antwoorden
 • Ik heb XS4ALL en daarbij een Fritz 7170 modem/Router. Als ik nu kijk naar mijn netwerk (LAN) dan kan ik zien welke apparaten er verbinding maken met mijn IP adres. Normaal zijn dit alleen IP adressen die de DHCP server uitdeelt en ook binnen die range vallen, dit zijn 192.168.178.XX

  Ik kom er echter 5 tegen die ik niet ken, dit zijn onbekende IP adressen. Ik heb ze er eens uitgegooid maar kom ze later weer tegen. Als ik kijk naar de herkomst van deze IP adressen zie ik dat ze van T-Mobile afkomstig zijn. Ik heb ook een mobile telefoon van T-Mobile die verbonden is met het WiFi maar die krijgt een IP adres van de DHCP server. Deze onbekende IP adressen die ik nu zie zijn:
  178.224.56.226
  178.227.162.192
  188.88.210.169
  31.21.64.126
  94.157.228.135
  Ik heb een beveiligde WPA2 verbinding. Het heeft volgens mij met mijn telefoon te maken maar ik vind het heel erg merkwaardig. Weet iemand wat dit kan zijn?
 • Allemaal van T-mobile.
  Zoek maar in Ripe database of zo.
  http://www.db.ripe.net/whois?searchtext=94.157.228.135+&searchSubmit=search
 • Ja dat schreef ik ook al, ik weet dat ze van T-Mobile afkomstig zijn maar wat doen ze als apparaat met Ip adres in mijn modem?
 • Stuur T-mobile een mail… zij "veroorzaken" het… Ze hebben toch een helpdesk?
 • Gooi je telefoon eens uit, reset je router en kijk of die adressen weer terugkeren?
 • [quote:d9ab88fe20="blackhawkdesign"]Gooi je telefoon eens uit, reset je router en kijk of die adressen weer terugkeren?[/quote:d9ab88fe20]
  Ja ze komen weer terug na een herstart en reset.
 • En je hebt geen andere t-mobile apparatern? Ik zou dan de mac adressen blokkeren van die ip-adressen.
 • [quote:e64a968017="blackhawkdesign"]En je hebt geen andere t-mobile apparatern? Ik zou dan de mac adressen blokkeren van die ip-adressen.[/quote:e64a968017]

  Ik heb geen andere T-Mobiel apparaten. Heb de vraag ook op Tweakers gesteld en daar zijn meerdere mensen die dit ook geconstateerd hebben. Op het moment zijn het er weer meer en zijn er nu al weer een stuk of 10. Mijn vriendin heeft een Galaxy Ace van Hi die ook gebruik maakt van het WiFi netwerk maar ik kom geen KPN IP adressen tegen. Ik kan er ook niets over vinden op internet.
 • Ik zelf zou toch nieuwsgierig zijn wat de herkomst is van die adressen.

  Dus ik zou eerst de draadloze verbinding eruit gooien. In je router kan je dat namelijk uitzetten. Vervolgens checken of die ip-adressen er nog zijn.

  Stap 2 is alle andere apparaten van het netwerk afkoppelen, behalve 1 pc om te controleren of die ip adressen nog aanwezig zijn.

  Stap 3, als het hardnekkig is, internet stekker uit je router/modem/frizbox en check het nog een keer.

  Stap 4, dan moet het in de frizbox zelf iets zitten? Googelen.

  Hoever kom je?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.