Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

KPN via stopcontact

Anoniem
Mericya
8 antwoorden
 • Momenteel overweeg ik de overstap naar een andere tv/inet/telefoon-aanbieder. Zit nu bij Ziggo, maar er is net overal glasverzel aangelegd in de wijk. 8) Probleem is dat de verbinding straks in de meterkast binnenkomt ipv achter de bank in de woonkamer zoals bij Ziggo. Gevolg is het nodige breek- en boorwerk om kabels naar de tv's te krijgen, daar heb ik eigenlijk geen zin in.

  KPN biedt als alternatief een paar draadloze adapters via het stopcontact.(deze adapters.) Heeft iemand ervaring met deze adapters en dan met name in combi met een wat oudere huis/meterkast (begin jaren '80) en als er verbinding met een andere stroomgroep wordt gemaakt?

  Volgens kpn moet dit allemaal geen probleem zijn, maar uit ervaring weet ik dat ze daar alles beloven om een klant binnen te halen… :roll:
 • Me schoon pa gebruikt dat en hij is zeer tevreden. Een paar dingen waar je op moet letten:

  * De stekker moet direct in het stopcontact en niet in een verlengsnoer of verdeeldoos.

  * Als je buren ook zo'n systeem hebben dan kan je storing krijgen als je je netwerk niet beveiligd hebt.

  Hij werkt er al een tijd mee en het bevalt hem goed.. Ik heb zelf nog niet geprobeerd..
 • 1e punt is geen probleem. Punt van de buren klinkt me gek in de oren aangezien mijn elektiriciteitnet volgens mij geen enkele koppeling heeft met dat van hen. Misschien dat dit enkel bij appartementen met een gezamenlijke meterkast is?
 • Sinds 3 weken het volledige zilver pakket van de KPN via glasvezel. (Dordrecht)
  Hoewel ik een technische achtergrond heb (electro) heb ik toch gekozen voor de installatie via een monteur omdat het maar ¤ 35,00 kost.
  De experia box is ook in de meterkast geplaatst, ik had gezorgd voor voldoende wcd's. 1x voeding experia box en 1x voeding voor de adapter.
  Bij de tv zit een adapter met een ethernet kabel aangesloten op de ontvanger en dan met HDMI naar de tv. Prima beeld ook hd op m'n full hd tv.
  Op de slaapkamer idem doch nu met een ontvanger zonder hdd en de oude tv aangesloten via scart. Ook hier prima beeld.
  Omdat ik al KPN telefoon had was het omzetten heel simpel.
  Ook de draadloze verbinding naar m'n laptop ging eenvoudig.
  Wel moesten zowel de laptop als de 2 adapters nog geactiveerd worden met de web-sleutel en het wachtwoord. Dat is allemaal door de monteur gedaan, ook het aanpassen van de remote control (de afstandsbediening) op het fabr. van de tv zodat je met de afstandsbediening de betreffende tv kunt aan/uit zetten en het geluidsvolume kunt bedienen.

  Zowel over de installatie door de monteur als de kwaliteit van het signaal ben ik zeer tevreden.
 • Geen idee, maar zij hebben een gewoon rijtjeshuis..
 • [quote:5f1920a6aa="PS"]KPN biedt als alternatief een paar draadloze adapters via het stopcontact.(deze adapters.) Heeft iemand ervaring met deze adapters en dan met name in combi met een wat oudere huis/meterkast (begin jaren '80) en als er verbinding met een andere stroomgroep wordt gemaakt?
  [/quote:5f1920a6aa]De draadloze adapters had je toch ook in de meterkast "bij de glasvezel" aan kunnen sluiten om vervolgens de rest net zo te doen als de KPN nu gedaan heeft…? Ik zie het verschil in techniek niet niet….
 • [quote:1c08a7defa="andre@home"]De draadloze adapters had je toch ook in de meterkast "bij de glasvezel" aan kunnen sluiten om vervolgens de rest net zo te doen als de KPN nu gedaan heeft…? Ik zie het verschil in techniek niet niet….[/quote:1c08a7defa]

  Probleem is dat ik nu niet bij KPN maar bij Ziggo zit voor tv/internet, dat is wel een andere techniek en bij een overstap naar KPN (zowel glasvezel als ADSL) worden de aanwezige tv-kabels zowel qua ligging als type onbruikbaar. Telefoon blijft ongewijzigd, al heb ik begrepen dat dat het enige is wat niet via die adapters zou werken. Dat wordt dus of een kabeltje trekken of hoofdset in meterkast en handsets door het huis.
 • De adapter sluit je aan op de router uitgang….. of die nu van ADSL, kabel of glasvezel afkomt… maakt niet uit..
  Dus er gaat UTP in en via de stroom komt het op de andere kamers er weer via een adapter uit…
  Niet meer en niet minder… tenzij jij het over andere adapters hebt, maar ik denk van niet….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.