Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Van gewone printer naar netwerkprinter...?

Anoniem
remco p
2 antwoorden
 • Ik heb hier thuis een PC en een laptop. De PC maakt gebruik van een UTP-kabel om op het internet te komen, terwijl de laptop dit draadloos doet (met een modem met 5 mogelijke UTP uitgangen voor PC's etc.). Naast de PC staat een printer welke direct en alleen op de PC is aangesloten via een USB kabel.

  Nu heb ik de volgende vragen:

  1) is het mogelijk om van deze printer een netwerkprinter te maken zodat ik er ook vanaf de laptop gebruik van kan maken en zo ja, hoe?

  2) kan er dan ook een scanmap gemaakt worden waar scans van de printer automatisch in worden gezet zodat deze op de PC én de laptop beschikbaar zijn?

  3) wat zijn de verdere mogelijkheden (als die er al zijn)?
 • Hoi,

  Als je pc aanstaat, is je printer toch ook vanuit de laptop te bedienen, zo iet, dan is dat te regelen. Eén voorwaarde: de pc moet aan staan.
  Kennelijk heb je een all-in-one printer. Bij het scannen gebruik je niet alleen de printer, maar ook software. Via die software kan je regelen in welke map scans moeten worden opgeslagen.
  Je kunt een map op de pc 'delen', zodat deze ook via de laptop benaderd kan worden. Ook bij dit laatste moet de pc uiteraard aan staan.

  Je kunt de printer onafhankelijk van de pc in het netwerk hangen, als het tevens een netwerkprinter is. Dus daar zit dan een (al of niet draadloze) netwerkkaart in.
  Zo niet, dan kan je twee dingen doen:
  - alsnog een netwerkprinter aanschaffen
  - een z.g. printerserver kopen:

  http://www.google.nl/#q=printerserver&hl=nl&prmd=imvnsfd&source=univ&tbm=shop&tbo=u&sa=X&ei=cOl5TruCCortOaPI5MQC&sqi=2&ved=0CEQQrQQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=2a2bff658a1697c6&biw=1280&bih=610

  Overigens heb je het over een 'modem' met vijf UTP-uitgangen, maar kennelijk heb je er niet veel verstand van ……
  Het gaat helemaal niet over een modem, maar op z'n minst over een modem/router. En daar zitten meestal maar VIER lan-aansluitingen op, plus een WAN-aansluiting.

  Als je scans 'computeronafhankelijk' wilt bewaren, zal je ook een externe harde schijf aan je router moeten hangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.