Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Pc of macbook

Anoniem
blackhawkdesign
2 antwoorden
 • Hallo, ik ben nieuw of dit forum, en bovendien een absolute no-no op computer gebied, wat misschien aan de onderstaande vraag te merken is.
  De vraag is n.l.: ik ben zelf in het bezit van ipad 1 32 gb. Onze dochter heeft een laptop (asus eee 101) en onze zoon heeft een mac book pro. Onze eigen pc is binnenkort aan vervanging toe wat mij bij de vraag brengt: wat wordt geadviseerd . Ook een mac book, die wij waarschijnlijk tweedehands aan gaan schaffen, of een nieuwe pc van ongeveer ¤ 700,00(wij denken aan hp pavillion). Bovendien willen wij dan ook gelijk draadloos gaan printen.
  Samengevat dus: zijn drie appeltjes en 1 "gewone" laptop te combineren met draadloos printen of is het beter om de te vervangen PC opnieuw te vervangen door - bijvoorbeeld- de HP
 • Hoi,

  Als ik het goed begrijp is er dus sprake van de volgende situatie:
  1 PC, 1 MacBoook (zoon), 1 Laptop (dochter) en een iPad (jij).
  De pc moet worden vervangen en het geheel moet draadloos kunnen printen.

  Op voorhand: de vervanging hoeft niet afhankelijk te zijn van het draadloos printen. Zowel een Mac als een PC/laptop kunnen prima overweg met draadloze printers in een netwerk. Geen criterium dus.

  Vraag is wél: wie werkt/werken op dit moment met de pc en voor wie zou de overstap naar een mac het meest een probleem zijn.
  Ik zou me namelijk voor kunnen stellen dat dat de dochter is …..
  Als zowel de dochter als jij naar tevredenheid met de pc werken, zou ik voor een nieuwe pc gaan en niet voor een tweedehands Mac. Ik zou nooit voor 'tweedehands' gaan als je een pc of mac wilt vervangen, omdat je niet weet wat voor evt. mankementen je van een ander overneemt. Een onverstandige keus dus. Zelfs al zou je hem overnemen van een 'kennis' die er natuurlijk altijd supergoed mee is omgegaan …… het is en blijft een apparaat wat na verloop van een aantal jaren aan vervanging toe is.

  Het enige argument zou kunnen zijn dat ook de dochter wil overstappen op een Mac ….. en dus iedereen. Maar dan nog zou ik nooit de beslissing nemen om een tweedehands Mac(book) te nemen. Dan maar even doorsparen.

  En dan tenslotte nog een vraag: waarom een pc vervangen door een laptop of macbook? Is daar een speciale reden voor? Als de huidige situatie (dus met één vast apparaat) geen probleem is, zou ik daar opnieuw voor kiezen. De prijs/kwaliteit-verhouding is met een pc altijd nog beter dan met een laptop en al helemaal met een MacBook.

  Samenvattend: Als jullie allemaal over willen naar een Apple-omgeving, dan is de keus natuurlijk vrij makkelijk, maar koop alsjeblieft geen tweedehands en spaar door voor een nieuwe iMac of voor een Mac-mini met een losse monitor (beiden 'vast' dus). Als die keus niet zo duidelijk is, vervang dan de PC door een [b:230d305cb5]nieuwe[/b:230d305cb5] pc en niet door een laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.