Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Plots geen internetverbing meer, netwerkadopters dubbel.

Anoniem
Tirm
4 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds deze ochtend heb ik een ernstig probleem. Ik krijg met geen mogelijkheid een internetverbinding. Niet via wifi en niet bedraad.
  Dacht eerst dat het aan itunes lag. Maar na het terugzetten van een image waarop geen itunes is het probleem er weer. Als de laptop opnieuw opstart. In apparaatbeheer zie ik dan dat de netwerkadopters verdubbeld zijn. Er staat dan een geel driehoekje voor en achter de teks "deterministic network enhancer miniport". Ook bij Wacom virtual HID driver staat een geel driehoekje.
  Ik heb nu het image weer teruggezet van 24-11. Ik probeer nu stap voor stap de acties uit te voeren die ik vanaf 24-11 gedaan heb.
  Waar zou het aan kunnen liggen dat de adopters verdubbel met bovengenoemd probleem tot gevolg?

  vr.gr.
  Frans
 • "Wacom virtual HID driver" ? Waarom virtueel? Heb je een andere Windows op je W7 draaien in een virtuele omgeving?

  Doe eens een scan met MBAM
  http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free

  Alles draait momenteel weer goed?
 • Hallo,

  De wacom staat zo in de lijst. Ik heb verder alleen win 7 draaien.
  Ik denk dat ik het probleem al in kaart heb, hoop ik.
  Ik had op mijn laptop altijd Panda IS. Daarna heb ik Cysco VPN adopter geinstalleerd, tbv thuiswerk. Dit draaide altijd zonder probleem.
  Ik heb 2 weken geleden Panda eraf gehaald en F secure erop gezet. Draaide ook zonder probleem. De avond voordat het beschreven probleem optrad heb ik VPN geactiveerd en ingelogd op mijn kantooromgeving.
  Ik heb wat gegoogled op 'deterministec network enhancer miniport' en daar gaat het dan oa om een Cysco VPN adopter.
  Ik heb gisteren het image van 24-11 teruggezet, hierop staat nog Panda IS. Het image is gemaakt nadat Abraham mijn MBAM en Hijjack logs had bekeken en mijn laptop verder clean heeft gemaakt. Dit is een goede uitgangssytuatie.
  Nu heb ik vanuit deze sytuatie Cysco VPN verwijdert en ook maar even de wacom eraf gehaald, daarna pas Panda vervangen door F secure. Na een paar afsluit en start actie gisteravond en heden ochtend geen problemen met opstarten. Ik zie nu ook geen extra netwerk adopters zoals beschreven. Ik vermoed dan ook een conflict van cysco vpn en f secure als deze op een bepaalde volgorde geinstalleerd worden.
  Ik laat de laptop nu een aantal dagen draaien. In het weekend of zo zet ik Cysco VPN er weer op. Ik hoop dat het probleem dan opgelost is.
  Ik laat het nog even weten wat de afloop is.

  vr.gr.
  Frans
 • Hallo,

  Zoals in mijn eerder bericht heb ik wacom en cisco vpn verwijderd en F secure geinstalleerd. Dit heeft een aantal dagen zonder problemen gewerkt.
  Als eerste heb ik cisco vpn geinstalleerd, dit heeft 2 dagen zonder problemen gewerkt
  Nu als laatste heb ik wacom bamboo weer geinstalleerd.
  Dit lukte me niet zonder trubbels. De software voor de per ging prima. Daarna de software voor bamboo dock. Hier kreeg ik de melding dat Adobe air een probleem gaf. Bamboo dock installeerd nl een nieuwe versie van adobe air. Ik heb alles van adobe air verwijderd, maar nog geen resultaat. Daarna f secure uitgeschakeld en de netwerkverbinding verbroken. De installatie van bamboo dock lukte daarna wel. Nadat ik f secure en de internet verbinding weer geactiveerd had kreeg ik eenmelding dat bamboo dock een update had. Ook deze update liep stuk op adobe air.
  Via de site van wacom heb ik de nieuwste drivers opgehaald en na installatie lijkt nu alles het weer te doen.
  Een complex gebeuren, zien hoelang het blijft werken.

  vr.gr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.