Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

"shareddocs" bij meerdere XP én windows 7 pc's

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hoe krijg ik in een netwerk nou eigenlijk de "shareddoc" map onder "netwerk"….ik snap het nog steeds niet?

  Ik zit nu namelijk in een netwerk waar diverse pc's worden getoond onder "netwerk" maar als je op eentje klikt moet je inloggen…..inloggegevens gebruikt op de benaderde pc zelf werken hierbij niet….

  Ik heb al op Google gezocht, maar vind er verder ook niks over.

  [u:ac2afb5937]Situatieschetsje:[/u:ac2afb5937]
  Alle PC's hier maken gebruik van een Speedtouch modem voor internet. 1 PC heeft daarbij ook verbinding met een externe server middels een VPN verbinding. Het is nu de bedoeling dat alle pc's elkaar zijn onder "netwerklocaties" en daar bestanden kunnen uitwisselen. Nu is het zo dat er 4 van de 5 pc's verschijnen onder "netwerklocaties" en 1tje niet. Van de 4 die verschijnen vragen er 3 om gebruikersnaam en wachtwoord wanneer vanuit "netwerklocaties" opgevraagd….standaard wachtwoorden gebruikt op de opgevraagde pc zelf werken niet….

  tussen de windows 7 pc's zie ik de shareddocsmappen en ook zie ik op de windows 7 pc's alle andere pc's (ook die met XP erop). Nu is het dus zaak om het volgende voor elkaar te krijgen:

  1) op de windows xp pc's de windows 7 pc's zien…..
  2) zonder wachtwoord en gebruikersnaam in te voeren van de ene op de andere pc komen…..
 • Misschien kun je het probleem omzeilen door de te delen map als netwerk drive te mappen. Hierdoor krijg je de map te zien als schijf in 'deze computer'. Wellicht moet je dan eenmaal de login gegevens invoeren van de pc waar de map op gelocaliseert is, maar kies hierna voor om de inloggegevens te onthouden.
 • en ik kan dan tussen beide pc's (in beide richtingen) bestanden uitwisselen?

  hoe doe ik dat?
 • Per computer moet je een verbinding leggen naar de map die je wilt delen. Hoe je dat doet vindt je hier: http://compnetworking.about.com/od/windowsxpnetworking/ht/mapnetworkdrive.htm

  Als je dan een bestand plaatst/verwijderd/hernoemt wordt dit ook zichtbaar op de computer zelf ( waar de map zich bevindt) en alle andere computers die een verbinding hebben met die map.
 • en dat geldt ook voor tussen 1 windows xp comp en 1 windows 7 comp?

  Daarbij heb ik toch liever dat ik de "shareddocs" map op beide comps zie…
 • Als je bedoelt of je dit ook kan doen op een windows 7 machine, dan ja dit kan: http://www.howtogeek.com/howto/13197/map-a-network-drive-from-xp-to-windows-7/

  Het is een flink stappenplan maar wel eenvoudig gemaakt met behulp van print screens.
 • Ik weet dat het mogelijk is om gewoon simpel "shareddocs op "windows xp pc" te tonen onder netwerklocaties.

  Daarbij zie ik op de windows 7 pc wel de windows xp pc's maar geeft hij aan dat er geen verbinding gemaakt kan en bij een andere dat er een ww+gebruikersnaam nodig is….
 • Hallo,

  Ik had ooit ook een dergelijk probleem met 2 pc's 1 XP en 1 Win7.
  Ik heb toen onderstaande gedaan, wellicht draagt dit bij tot een oplossing.

  Op de Win7 laptop; Bij de map die ik wil delen naar eigenschappen gegaan, dan tabblad beveiliging, kiezen voor bewerken, toevoegen, geavanceerd. Dan zoeken en in de lijst tot item NETWERK en deze toekennen, vervolgens de gewenste machteging aangegeven. (met dank aan Tips en trucs Snel aan de slag Netwerken)
  Op de XP laptop; Om van de Win7 naar de XP te komen heb ik in de registersleutel HKEY-LOCAL-MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Ianmanserver\parameters
  de DWORD waarde IRPStackSize toegevoegd, met decimale waarde 18.
  De waarde gestart met 15 en met 3 opgevoerd tot het werkte. Na elke wijziginging wel opnieuw opstarten. (met dank aan het boekwerk SchonePC windows 7 )

  vr.gr.
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.