Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Printen via internet met IPP

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer te printen via internet, maar krijg dit niet werkend.
  Mijn Xerox-printer ondersteund IPP op poort 631, met netwerkpad /ipp
  Ik heb in mijn router poort 631 doorgezet naar het interne IP-adres van mijn Xerox.
  Maar hoe nu verder. Ik heb geprobeerd een nieuwe printer aan te maken die bereikbaar zou moeten zijn via http://<mijn-publieke-ip>:631/ipp, maar dit lukt niet. Ik heb ergens gelezen dat je een TCP/IP-printer moet aanmaken met ipp://<ip>:631, ook dit werk niet.
  Ik heb de de service wel aanstaan in mijn Windows7 machine.

  Wie kan mij verder de 'gouden tip' geven, ik kom niet verder.
  (Ik hoef geen vragen "waarom wil je dat", ik heb daar mijn reden voor: ik wil printen via de VPN-tunnel van mijn werklaptop en dan toch op mijn printer kunnen uitkomen. De tunnel staat helemaal dicht, kan geen zijsprongen maken.)

  Alvast bedankt!

  groeten: Jonevertje
 • Loop dit eens na van een andere printer:
  http://www.usr.com/support/5436/5436-du-ug/twelve.html
  gevonden via
  http://www.google.nl/search?q=IPP+op+poort+631%2C+m&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a#hl=nl&client=firefox-a&hs=9pJ&rls=org.mozilla:nl:official&sa=X&ei=HihKT-adA8WhOv77meQJ&ved=0CBoQBSgA&q=IPP+631+internet+print+how+to&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=efcd698eee89c271&biw=1440&bih=447
 • bedankt voor de reactie…
  Die pagina had ik al gezien en heb ik geprobeerd. In Windows7 ziet dit er iets anders uit, maar komt op hetzelfde neer. Ik krijg de melding: kan geen verbinding met de printer maken. Deze heb ik al een keer gereboot.
  Ik heb in google ook al op meerdere kreten gezocht, bijvoorbeeld "IPP", "printen via internet", "printen via WAN".
  Ik heb het gevoel dat ik nog iets moet doen, weet echter niet wat.
  Of dat ik de http://xxxxx:631/ipp….. anders moet gebruiken (al dan niet met een /P1 erachter zoals in de link aangegeven)

  groet: Jonevertje
 • Wanneer u voor het eerst een netwerkprinter of afdrukserver installeren op uw LAN, moet u de Internet Protocol ("IP";)-adres in te stellen. De meeste high-end "werkgroep" printers kunt u het adres in te stellen door middel van het bedieningspaneel van de printer. Echter, als je veel printers kunt u op afstand wilt toewijzen de adressen - dit maakt het beheer een stuk makkelijker en voorkomt het toewijzen van dubbele adressen per ongeluk.

  Als u de printer of afdrukserver voor externe adressen instellen, moet u de Ethernet Media Access Control ("MAC";) adres, soms ook wel een node-adres en het IP-adres dat u wilt gebruiken voor het apparaat. Het Ethernet MAC-adres is vaak te vinden op de printer testpagina of onderkant van de printserver.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.