Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

2 Routers

Anoniem
Whitehawk
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik had even een vraagje over 2 routers. We hebben een wifi modem van Ziggo en een linkys E4200 via een blauwe crossover kabel dus de ene kant in de UTP poort van de modem, De andere kant hebben we aan de router internet poort aangesloten . Want een pc had de router weten uit te zetten en zo kan iedereen downloaden met 3 mb . De Computers zien elkaar niet meer nu ze op 2 verschillende netwerken zitten.

  Is het mogelijk om via een Router instelling ofzo het voor elkaar te krijgen dat elke computer elkaar weer ziet? Zodat er weer geprint kan worden via de windows 7 thuisgroep .
 • Om weer de boel hetzelfde subnet te krijgen, kun je wellicht makkelijker doen door de dhcp server van de linksys uit te zetten en deze IP (LAN kant) te geven binnen de range van de ziggo modem/router. De verbinding tussen beiden gaat dan via een lan/lan poort verbinding.

  Maar ik lees een beetje tussen de regels door dat 1 pc bijna alle bandbreedte wegtrekt en dus het modem op "tilt" zette. Dan helpt de gegeven optie niet zondermeer, of je moet het MAC adres van de betreffende pc toevoegen aan de QoS list en daar maximale bandbreedte opgeven.

  Een andere optie om te kunnen printen in je huidige situatie en gesteld dat de printer met een pc verbonden is, is het installeren van hamachi op de pc met de printer en de pc's achter de linksys router
  https://secure.logmein.com/products/hamachi/download.aspx
 • Twee routers in één netwerk is inderdaad zinloos. Peterkramer geeft dit al aan, in feite verander je met zijn advies de router in een switch.
  Wat ik er zelf nog aan toe wil voegen is die crossoverkabel, die is reeds sinds jaren helemaal overbodig tussen modems, routers en switches. Ze zijn tegenwoordig in meerdere opzichten autosensing. Algemeen advies is om overal de gewone straightkabel te nemen.
  Maar omgekeerd geldt dit ook, als de crossover er al zit, mooi laten zitten. Hiervoor geldt nl. hetzelfde, mocht die kruising van aderparen niet nodig zijn, dan keert die autosensingfunctie dit vanzelf wel om
 • Ah oke dat is wel interessant Mijn vorige vraag is bij deze wel een beetje beantwoord . Ik heb ook nog een andere vraag

  .We hebben een tijdje de linksys router er achteruit gehaald, en op beide pcs zitten downloaden . We hadden gemerkt dat we maar 500 KB download snelheid had tijdens het downloaden via het modem . Dus hebben we geprobeert hoe snel het downloaden gaat met de router . Met de router haal je 3 mb per seconden .

  Nu zit er 1 PC op het modem en die haalt nu ook 3 mb tijdens het downloaden en met alle pcs erop maar 500 kb . Mijn vraag : hoe kan dit?

  Als het gaat om internet ben ik een beetje leek hierin.
 • Het heeft met beschikbare bandbreedte te maken en openstaande poorten in de NAT tabel van de router.

  Als je bijvoorbeeld 100 stelt als bandbreedte en er maar 1 pc is, kan die dat allemaal zelf gebruiken. Maar meer pc's er aan is verdelen van die honderd tussen de verschillende pc's
  Als die dan ook nog eens verschillende zaken tegelijk gaan downloaden, trekt de router/modem het niet omdat er teveel poortjes tegelijk open moeten staan.

  In je download progs zul je dus op elke pc een bandbreedte limiet moeten opgeven en het aantal peers beperken. (bv 4 films tegelijk in plaats van meer)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.