Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

printer delen met een Mac en 2 Win7 pc's met BONJOUR

Anoniem
Cor den Hollander
8 antwoorden
 • Hallo,
  Zoals vermeld in de titel probeer ik voor mijn buurman een Mac met usb-printer en de beide Win7 pc's allen gebruikt te laten maken van de printer.
  Volgens een redelijk geoefende Mac-gebruiker zou het zo moeten werken, helaas echter is dat niet het geval. Het installeren van Bonjour op de Win pc's was zo gebeurd. Echter bij het zoeken werd er geen printer gevonden.
  In de firewalls niets bijzonders aangetroffen, zelfs even uitgeschakeld.
  Ik ben met een Mac nauwelijks bekend. Wie kan mij helpen met dit probleem? Ik heb al op wat fora gezocht maar die van Apple komt met nogal wat berichten dat het waarschijnlijk niet goed op Win7 zou werken.
  Waren wel al wat oudere posts. Andere oplossingen om de drie pc te koppelen aan 1 printer zijn ook welkom. Ja, een draadloze kost ook bijna niets meer, maar ik heb nogal wat inkt liggen en dat is tegenwoordig veel duurder dan de printer zelf.En als het zou werken waarom dan niet?
  En waarom heeft Microsoft zoiets niet? Apple toch wat slimmer?
  Bij voorbaat dank,
  Cor.
 • Moet het via USB?
  Kun je niet de printer als netwerkpinter sharen?
  Dan kun je hem via een ip nummer benaderen/installeren.
 • Hallo Andre,
  Bedankt voor je reactie. Voor alle duidelijkheid, het betreft een normale usb-printer . Deze gebruiken als netwerkprinter zou wellicht lukken maar ik zit met die Mac in mijn maag. Ik weet daar niets van. Vandaar dat er iemand kwam met de tip om Bonjour te gebruiken. Is wel van Apple maar schijnbaar gemaakt om Windows pc's te combineren met Apples.
  Een tweede probleem is , en dat heb ik niet vermeld om het wat simpel te houden, dat op een big tower Windows pc gewoon de drivers van de Brother 195C niet zijn te installeren. Er zit n.b. een aparte schijf bij metdrivers voor win7. Maar als ie bijna klaar is kan je alleen nog op afbreken klikken of de setup verlaten. En dan is er niets geinstalleerd. Software gedownload, zelfde resultaat.Er zit een Intel mobo in de tower.Dual core met 3 Gb ram. Dus hadden we hoop dat Bonjour ons uit de brand zou helpen. Als dat delen werkt met Windows pc's met Win7 weten we nog niet hoe dit in te stellen op de Mac.
  Ik ben nu extra blij met mijn draadloze printer. Wat een gemak.
  Er is een Sitecom 300 N wlan modem/router, een laptop ,een big tower en dan de Mac. Dus is de beste plaats van de printer of naast de Mac of de Big Tower. En de Mac staat het meest centraal in de woning. Zodoende.
  Ik weet wel iets van pc's maar niet tot in de finesses.
  Dus hoop ik dat je ons kunt helpen.
  Groeten,
  Cor.
 • Dat die 195C bij jou niet installeren wil is heel erg vreemd.
  Verwijder in systeem-apparaatbeheer alle usb poorten helemaal.
  Dan volledig herstarten en dan installeren de poorten zich weer.
  download de juiste 32/64 versie nogmaal en probeer het nog eens.

  http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public/eu/eu_ot/en/dlf/download_top.html?reg=eu&c=eu_ot&lang=en&prod=dcp195c_all
 • De USB-poorten zijn wel goed. Elk geheugensticky en zelfs de printer wordt gemeld bij het in en uitsteken van de plug met geluid.
  Op de laptop is de printer wel te installeren maar die heeft geen vaste plek dus niet geschilt om de printer aan te hangen. Ik denk dat ik de vraag nog eens ga stellen op een Apple forum. Er zal toch wel iemand zijn die weet hoe bonjour werkt? De printer werkt prima op de Mac dus blijft alleen het probleem van de verbinding onderling over. Met Win 7 is het erg simpel om dat soort apparaten te delen. Zelf heb ik 5 pc's in de thuisgroep en dat werkt optimaal. Wel de oudere pc's even voorzien van een Gigabitkaart. Ik had zelf nog nooit van Bonjour gehoord maar voorziet schijnbaar in een behoefte. De beschrijving op internet is erg summier. Ik vermoed dat er iets in de Mac dient te worden ingesteld om de printer door anderen te laten gebruiken.(delen) Maar vraag mij niet hoe.
  Groeten,
  Cor
 • Misschien levert je dit aanknopingspunten op:
  http://www.appletips.nl/een-usb-printer-aangesloten-op-os-x-server-delen/
 • Hallo Andre,
  Nou zeg, je verwent mij wel. Ik heb zo het idee dat jij nu toch met het goede antwoord komt. Ik kan dit pas morgen of overmorgen gaan proberen bij de buurman. Wij beiden zitten nu met onze kleinkinderen op bezoek. Een drukte van belang. Maar ik wil jou toch enorm bedanken voor je moeite die je voor mij en hopelijk ook voor anderen hebt gedaan.
  Ik laat zeker weten of het werkt en anders wat ik verder ga doen om het op te lossen. Nogmaals bedankt,
  met vriendelijk groet,
  Cor
 • Bedank nog maar niet te snel…. je bent er nog niet…
  Want de is een Apple server, hoe zit het bij een normale client?
  Iig weet je dat het via CUPS zou moeten kunnen, die wellicht nainstalleren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.