Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

snelheid homeplug

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Ik heb een internetverbinding van Ziggo van 60Mbit. Volgens speedtest haal ik met een bedraadde verbinding 3738,70 Kbyte (rond 37 Mbit denk ik ?)

  Omdat de wifi naar de eerste verbinding erg slecht is, overweeg ik via het electriciteitsnet met een Powerline-adapter een netwerkverbinding te maken.

  Nu worden er verschillende snelheden aangeboden, de nieuwste bieden 500Mbits, de oudere (en dus goedkopere) een 200Mbits. Deze laatste ligt dus nog ver boven de 60Mbit. Is er dan toch een reden om voor de 500Mbits te kiezen ?
 • 3738,70 x 8 / 1024 = 29 Mbps

  De oudste/lichtste zijn 85 Mbps. Theoretisch voldoende, maar in de praktijk haal je nooit de maximale snelheid. En dan kan je stroomnet ook nog tegenwerken. Denk dat het een kwestie van uitproberen wordt. En goede afspraken maken over terugbrengen of omruilen.
 • Ok maar wordt de werkelijke snelheid dan bepaald door het apparaat of door externe omstigheden ?

  Proberen en evt omruilen is natuurlijke een mogelijkheid, maar wel een omslachtige. Dus als het even kan schaf ik direct een goede aan,maar wel één die geen overkill aan capaciteit heeft die je in de praktijk toch niet gebruikt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.