Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloos internet en bekabeld netwerk

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Als je uitvoeren oproept (start, uitvoeren) en je vult daar het lan ip in van de andere pc, kom je er dan wel? (voorbeeld) \\192.168.3.2 (klik op ok) Pas IP aan, naar jouw situatie natuurlijk
 • Ja, ik zie nu wel op mijn oude pc de mappen van de nieuwe pc. Maar als ik daar in wil krijg ik een foutmelding. Heb niet de juiste machtiging voor de netwerkbron?

  Waar pas ik dit aan?
 • Dan dus op de W8 machine even controleren hoe de machtigingen staan en of met wacht beveiligd soms op "aan" staat (ook al heb je zelf geen ww ingevoerd) en zo ja, dat dan uitschakelen. ook controleren of netwerkdetectie wel aan staat op W8
  Dus via netwerkomgeving controleren op deze zaken.
 • Ja hoooooor!!! Het is gelukt! :D
  Nog een partitie gemaakt waar ik alles van en naar toe kan sturen, ik ben helemaal blij :) Bestandsoverdrachtis ook redelijk vlot!

  Bedankt voor de hulp de afgelopen dagen!
 • Ja, die moet helemaal niet aan! Het gaat toch niet om internetdelen? Het gaat je om een tweede lan verbinding over een crosslinkkabel.

  Als je ICS aan zet gooit die ook de adapter op 192.168.[b:3e12eee2bc]1[/b:3e12eee2bc].1 en dat is nu juist niet de bedoeling. Als je ook nog een software firewall draait, voeg dan wel de ip's toe van de lan kaartjes, in de trusted zone
 • haha ik ben echt dramatisch met computers :P

  Ik kan nu wel zowel lan als wifi draaien. Daarnaast lukt het me ook om via extern bureaublad van de ene pc naar de andere te schakelen (via ip van lan). Maar bestanden delen, ho maar!

  Enig idee waar het aan ligt? Ik heb geprobeerd de firewall op lan uit te zetten en op draadloos aan. Bestanden delen draadloos niet aan, lan wel.

  En toch nog geen idee…

  Maar ik wil je in ieder geval al vast bedanken voor je hulp tot nu toe. Hopelijk help je me nog een stukje verder op weg!
 • Hallo,

  Ik zal eerst mijn situatie schetsen.
  Computer 1: Windows XP, draadloos internet via usb (maar er zit ook een netwerkkaart in voor bekabeld. PC functioneert op draadloze netwerk.
  Computer 2: Windows 8, als het goed is netwerkkaart(en) voor draadloos en bekabeld. PC functioneert op draadloze netwerk.

  Nu heb ik een Crosslink kabel en deze tussen beide geplaatst.
  Ik heb een verbinding weten te krijgen, zelfde ip-adres ingesteld etc, hartstikke mooi. Maar, dit kan niet zonder dat op Computer 1 het draadloze internet uitvalt. Ik zit nu dus wel op een bekabeld netwerk, maar niet op draadloos internet.

  Kan ik dit van elkaar splitsen??

  Reden: het draadloos internet is hier niet zo snel, daarnaast is draadloos via usb ook niet zo snel. Bestandsoverdracht is via draadloos erg langzaam.

  Kan iemand mij helpen?

  Dank!
  Nanning
 • Voor de netwerkkaartjes waar de crosslink tussen zit, wel elk IP (niet 2 keer dezelfde!) geven in een andere subnet (range) dan wat je wireless krijgt. bv wireless zit op 192.168.[b:e0bcf85768]1[/b:e0bcf85768].x, gebruik dan 192.168.[b:e0bcf85768]2[/b:e0bcf85768].x voor de netwerkkaarten. geen gateway en dns invoeren op deze.
 • ok.
  k heb bij eigenschappen voor internet protocol de ene op 192.168.2.* (draadloos) en 192.168.1* voor crosslink. Maar werkt nog steeds niet. Nu komt internet ook niet terug als ik netwerk bekabeld uitschakel.
  Met herstellen: ARP cache niet gewist oid.
 • [quote:148a8723b0="nanningmg1"]ok.
  k heb bij eigenschappen voor internet protocol de ene op 192.168.2.* (draadloos) en 192.168.1* voor crosslink. Maar werkt nog steeds niet. Nu komt internet ook niet terug als ik netwerk bekabeld uitschakel.
  Met herstellen: ARP cache niet gewist oid.[/quote:148a8723b0]

  Ik mag aannemen dat je dat ip op de draadloze adapter niet zelf heb ingevoerd, maar dat dat IP van de router (dhcp) komt? want dat is de bedoeling!

  Verder kun je op de draadloze adapters, via eigenschappen, de vinkjes weg halen voor "bestands en printer deling" en "client voor microsoft netwerken"

  Voor de LAN kaartjes moeten deze beiden wel aan staan. Wijzig wel de IP's van de lan kaartjes naar 192.168.3.x
  Dit omdat 192.168.1.x door windows voor ICS wordt gebruikt en mogelijk toch conflict hiermee?
 • Ok…
  ik snap het niet helemaal.
  Kan je het beetje stap voor stap uitleggen?
 • Ik weet niet het nog beter uit te leggen.
  De draadloze kaartjes krijgen IP/internet van de router, dus dhcp toegewezen en geen vaste ip's. Bestands en printer deling en client ms netwerken uitzetten op deze (vinkjes weghalen)

  De lan kaartjes vast ip geven (zoals eerder aangegeven) en geen gateway en dns opgeven
 • Ow, dus draadloos gewoon de optie aanvinken dat hij zelf ip toewijst zeg maar. Mooi dan ga ik dat proberen.
 • Draadloos en LAN op ene pc kunnen nu wel samen aanstaan. Maar geen verbinding ene pc naar andere via LAN? Krijg het niet voor elkaar. Beide zelfde ip gegeven met 192.168.3.* en hij heeft zelf subnetmasker aangemaakt. Rest leeg gelaten. Kan nu geen verbinding meer maken via extern bureaublad
 • En 'internet verbinding delen' die moet uit staan op lan? Want als ik die aanvink dan knalt draadloos er weer uit

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.