Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

geen netwerk meer

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo, Omdat ik steeds storingen kreeg met het ontvangen van e-mail en foutmeldingen werd mij door @home geadviseerd Windows totaal te verwijderen en weer opnieuw te installeren. Nadat ik windows opnieuw heb geïnstalleerd staat er geen netwerkomgeving meer op mijn bureaublad. Volgens de helpmedewerker van @home herkent windows de internetkaart niet en moet ik die kaart in een ander slot steken. Ik zit met 2 pc's op een hub en kan met die andere pc gewoon op het net. Weet iemand wat voor problemen ik tegenkom als ik die kaart versteek?
  grtn Tiny
 • ja waarschijnlijk dat windows nog steeds de NIC niet "goed" herkend

  Ga eens bij apparaatbeheer kijken en dan zoeken naar gele vraagtekens.
  Grote kans dat je daar een "PCI ethernetcontroller" ziet staan.

  Voordat ik alle mogelijkheden verder doorneem (bv NIC niet goed in slot ed)
  Post hier eerst maar effe wat gegevens over wat er staat in app.beheer (configuratiescherm - systeem - tabblad - app.beheer) en om wat voor NIC het gaat

 • eerst moet je je "client voor microsoft netwerken" toevoegen bij de eigenschappen van netwerken in het configaratiescherm, dan komt het icoontje weer op het blad, uiteraard meot de NIC ook aanwezig en geinstalleerd worden. Als je nog printers en bestanden wilt delen moet je deze client ook nog toevoegen.

  PS: 2 PC's op een hub kan problemen geven met het verkrijgen van een IP-nr ( bij @Home niet?).
  Koppel even zolang het kabeltje van de andere PC los en eerst de PC die het niet doet in orde maken. Dan pas weer die andere eraan.

  [This message has been edited by andre@home (edited 04-01-2002).]

 • Hallo, sorry voor de late reactie. Gisteravond kreeg ik het advies om de ethernetkaart te verwijderen, alles opnieuw te installeren, sluiten en dan de ethernetkaart weer in te bouwen. Windows zal hem dan bij het opstarten moeten herkennen. Ben ik nu mee bezig. Zal zeker de uitslag opsturen . Wat de 2 pc-s op een Hub betreft, heb een extra IP-adres aangevraagd en gekregen bij @Home en tzt wel moeten betalen f10.- per mnd.
  Tiny
 • Hallo, bij het opnieuw opstarten kan de wizard geen stuurprogramma vinden voor de PCI ethernetkaart. Moet ik daar een schijfje voor hebben? Bij apparatenbeheer staan 4 gele vraagtekens bij PNP sound Chip. Klopt ook wel denk ik want ik krijg geen geluid bij het opstarten.
  Tiny
 • yep :grin: dacht ik wel.
  Je NIC moet nog een stuurprogramma/driver krijgen.
  Ook al zou je de NIC in alle andere sloten proberen, windows blijft hem niet "goed" herkennen (ik wordt af en toe zooo moe van die helpdesken :sad: :sad: )
  Goed verder tot de orde van de dag :wink:

  idd je hebt een diskette of cdrom nodig om oa je NIC te installeren.
  Weet je wat voor merk NIC je hebt ? Heb je een diskette/cd gehad van @home tijdens je installatie ?
  Ken @home niet zo goed. Maar waarschijnlijk zal je de installatiecdrom van @home nodig hebben, hierop zullen je NIC drivers wel staan. ff zoeken.
  Wellicht weet iemand op het forum hier wat voor NIC's @home standaard gebruikt ?? (3com??)
  Als je de juiste drivers gevonden hebt, het volgende

  Je schrijft dat als windows opstart hij de Ethernetcontroller herkend, mooi, verwijs windows naar de diskette / cdrom waar de drivers op staan (soms is het nodig om naar de exacte locatie te bladeren/verwijzen bv. a:win98 )
  Als windows de goede driver ziet geeft hij iets aan zoals bv "3com etherlink 309B", verdere instructies opvolgen, hou de windows 98 cdrom bij de hand!

  Bijna hetzelfde verhaal geldt voor je geluidskaart.
  Alleen nu naar apparaatbeheer - selecteer de PNP chip/multimedia device - eigenschappen - stuurprogramma bijwerken/opnieuw installeren - etc als hierboven.

  Hoop dat t beetje duidelijk is anders lezen "we" het hier weer wel :grin:

  suc6

 • Als het goed is, heeft de 'monteur' van @home je destijds bij het installeren van de netwerkkaart ook een installatie floppy gegeven.
 • er zit een cd-rom bij gaan proberen
  tiny
 • beeldscherm : kijk even in app.beheer - beeldschermadapters - waarschijnlijk staat hier een compatible VGA adapter, wat betekend dat je ook hiervoor je drivers moet bijwerken, ong. zelfde als NIC/Soundcard.

  client toevoegen : config.scherm - netwerken - openen - (krijg je nu een melding dat je netwerk niet compleet is en je wilt doorgaan ??) - toevoegen - client - microsoft - client microsoft netwerken - let op wordt om WinCD gevraagd !, verder instructies opvolgen….

  schrijf anders hier even exact op wat er in de netwerkomgeving staat….
  Gebruik je toevallig tweakUI, want deze is in te stellen dat de netwerkomgeving niet op het buroblad komt.

 • beeldscherm: Staat inderdaad VGA adapter moet hier de drivers bijwerken
  Client: als ik klik op toevoegen staat er banyan, microsoft, novell. Als ik op Microsoft klik en toevoegen bericht uw systeem kan maar 1 exemplaar bevatten
  Nerwerk-omgeving : hier staat enken Volledig netwerk
  Tiny
 • Hallo,
  je bedoelt waarschijnlijk met de rechtermuisklik: er staat:
  client voor Microsoft netwerken
  externe-toegangsadapter
  realtek rtl8029 ethernet adapter and compatibles( komt 2x voor)
  TCP/IP externe toegangsadapter
  TCP/IP realtek 8029 ethernet adapter and compatibles ( ook 2x)
  grtn Tiny
 • Hallo, de gele vraagtekens zijn weg alles is geïnstalleerd. Alleen krijg ik het icoontje van netwerkomgeving niet op het bureaublad. Als ik op client toevoegen klik moet ik weer iets anders aanklikken en tenslotte blijft alles hetzelfde. Ook kan ik bij instellingen, configuratie, beeldscherm , mijn instellingen niet veranderen. Is hier ook een antwoord op?
  grtn Tiny
 • je hebt toch maar 1 NIC in je PC zitten.

  ja…
  complete netwerkomgeving leeggooien. client, externe toegang etc
  reboot - NIC wordt opnieuw gevonden - weer netjes installeren - reboot - als het dan goed is heb je in de netwerkomgeving alleen maar staan:

  client microsoft netwerken
  realtek……
  TCP/IP - realtek

 • Hallo, heb mijn vraag verplaatst naar de rubriek INTERNET omdat het me nog steeds niet lukt om op het net te komen. Telkens het bericht " kan server nier vinden" ondanks de helpdesk van @home. Mocht iemand hulp kunnen bieden, Graag
  grtn Tiny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.