Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Zonealarm, Windows Explorer zoekt steeds contact met interne

Anoniem
Harry7
8 antwoorden
 • Heb netwerkje met 3 PC's,W98/winroute en Zonealarm, ADSL. Hen onlangs virus gehad (WMtrans) . Heb dit verwijderd met McAfee. Vanaf dit moment krijg ik, als ik me aanmeld op het internet, de boodschap van Zonealarm dat de WINDOWS explorer (EXPLORER.EXE) contact zoekt met het net. Als ik instem dan ga ik keurig het net op en alles werkt. Toch vind ik dit raar. Voorheen kreeg ik de boodschap dat IEXPLORER.exe het net op wilde. Er verscheen dan ook het E teken van microsoft's internetexplorer op het zonealrm venster. Nu krijg ik het incoon van de verkenner te zien. Hoe zit dat nu. Heb ik nu toch een virus die mijn hele directery op het net zet of….. ? (ps outlook werkt wel goed)
  graag reactie.
 • Het is inderdaad de verkenner die contact zoekt met het internet. Dit moet je natuurlijk altijd blokkeren, want het is zeker niet hetzelfde als de browser.
 • oke, maar hoe kan ik dit probleem nu verhelpen?

 • Dubbelklik op het icoontje van Zone Alarm en ga dan naar "programma's". Zoek daar Explorer op en disabel deze door er de rode kruisjes achte aan te vinken. Daarna nog even met virusscanner je hd controleren.
  Probeer anders eens op internet bij http://housecall.antivirus.com/housecall/start_pcc.asp
  Wel dan de optie "auto herstel" aanvinken.
  Suc6
 • alles geprobeerd ! niets helpt. Ik heb geen Virus meer aan boord. Toch kan krijg ik van zonealarm (laatste versie) nog steeds het bericht dat WINDOWS VERKENNER (EXPLORER.EXE het net op wil (i.p.v. IEXPLORER.EXE) als ik de explorer (5.5)opstart. Verwijder ik hierna het programma windows explorer van Zonealarm dan verlies ik contact met het net.
  HELP HELP (of kan dit probleem geen kwaad ?)
  Ik vertrouw het niet !!)
  HELP
 • Dit is een z.g. known issue bij zonealarm. Kijk eens op: http://www.zonelabs.com/services/support_issues.htm#3issues
  vraag 3 (met oplossing)

  Jan

 • bedankt !!
  Het is mij nu duidelijk !
  Toch nog 1 vraagje. Ik heb 64 mb als geheugen. Toch is "Internetexplorer apart opstarten" blijkbaar automatisch uitgeschakeld.
 • Explorer? Ook last van DLDER?
  Dan heb je een soort virus. Zoek met Google naardlder en je vindt alles. it virus maakt in je windows directory een directory EXPLORER aan met daarin een bestand explorer.exe ( dit is dus niet de windows explorer, die staat in de directory Windows !!!)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.