Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Netwerk op Notebook: Domein èn Werkgroep

Anoniem
blueteether
4 antwoorden
 • Als voormalig ME-user heb ook ik moeten geloven aan XP. Ik heb alleen een groot probleem, dat waarschijnlijk niet nieuw is, maar komt omdat ik nooit met NT-gebaseerde systemen heb gewerkt:

  Ik beschik over een notebook dat op werklocatie op een domeinnetwerk moet draaien, maar dat thuis gewoon in thuisnetwerk (werkgroep) moet fungeren: met XP lijkt het òf of te zijn: ik wil de èn èn.

  Ik ben sowieso nogal huiverig voor het hele domein gebeuren: Waar ik met ME nog gewoon kon opstarten en ik alleen hoefde in te loggen als ik aan het netwerk hing, moet ik dat nu altijd doen. Is het niet mogelijk om de (domein)netwerkverbinding m.b.v. een inlogscript te doen en de notebook gewoon op 'werkgroepinstelling' te houden (zoals dat bij ME ook ging)?

  Heel erg bedankt !

  PS: Mocht er geen direct antwoord voorhanden zijn, is er misschien goede literatuur (boeken, websites) over een onderwerp als dit ?

 • Als ik je éém tip mag geven:Verander nooit op je notebook het domein naar werkgroep, want dan mag je daarna naar de systeembeheerder van je werk om de zaak weer recht te zetten.(´k spreek helaas uit eigen ervaring)
 • Ook nog even een hint waar je misschien meer aan hebt:
  Je kunt volgens mij wel bij de netwerkinstellingen op je notebook kiezen voor automatisch IP-nummer toewijzing. Volgens mij moet hij dan op je XP-PC te zien zijn.

  Romax

 • quote:
  Is het niet mogelijk om de (domein)netwerkverbinding m.b.v. een inlogscript te doen en de notebook gewoon op 'werkgroepinstelling' te houden (zoals dat bij ME ook ging)?

  Nee dat kan niet. Met ME log je ook in op het domein, alleen maakte ME geen onderscheid tussen domein en workgroup. Als er geen domein is maakt ME dat niets uit.

  Wat wel kan is het volgende mits er niet met roaming profiles wordt gewerkt op het werk(werkt onder Win2k zonder problemen).

  - Log in op het domein op het werk. Er wordt een profiel aangemaakt etc. etc.
  - Log uit
  - Ga naar huis
  - Log in op het werkdomein. Je zult misschien een melding krijgen dat gecachede info wordt gebruikt, maar je komt gewoon je pc in (zonder domeinvalidatie)
  - Leg een netwerkverbinding naar de andere pc thuis. Dat moet werken.

  Let er op dat als je op de notebook een share maakt, je voor deze share een locale user moet aanmaken, zodat de andere machine kan connecten naar de notebook.
  Andere oplossing kan zijn om een share op de andere machine open te stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.