Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Vraagje....

Anoniem
Freaker
2 antwoorden
 • Ik heb efe een vraagje….

  Bij ons op school hebben wij een systeem met een server en overal in de school netwerk aansluitingen. Wij kunnen dan ergens in de school achter een willekeurige computer gaan zitten…en dan inloggen in Windhoos onder onze eigen gebruikersnaam en ww, zodat wij bij de voor ons gedeelde mappen op de server(ieder heeft zijn eigen map) kunnen komen (en uiteraart niet bij die van andere leerlingen). Wij gebruiken op die comp's win98….maar stel dat we b.v. XP gebruikte…moesten we dan voor iedere naam een ander gebruikers account aanmaken (want in XP kun je niet gewoon inloggen onder een willekeurige gebruikersn en ww, maar moet hiervoor eert een gebruikers account(met eigen achtergrond, instellingen, favorieten, doc's…etc…)aangemaakt hebben). Dit is wel bizar op elke computer waar we efe iets uitprinten…!?!

  _________________
  Beter lullen over je fiets dan fietsen over je lul

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Freaker op 2002-02-23 12:58 ]
 • Je hebt twee verschillende manieren om gebruikersaccounts te beheren:
  1) Domein. Hier is een centrale plek in het netwerk waar accounts beheerd worden. Dit kan zijn op 1 server (domain controller), of op meerdere domaincontrollers (in geval van NT servers: 1 primary en 1 of meer backup domain controllers). Er hoeft dus maar op 1 plaats in het netwerk een account te worden aangemaakt voor een bepaalde gebruiker.

  2) Werkgroep. In een werkgroep gebeurt het accountbeheer op iedere PC apart, dus als je de volgende keer achter een andere PC wilt gaan zitten moet op die PC ook een account voor jou gemaakt zijn. Bij veel gebruikers is dit dus niet te doen.

  Wat jullie op school hebben, is dus een domein (met domaincontroller(s)). Een NT/2000/XP prof. computer kun je aanmelden aan een domein. Als dit gebeurd is, kan iedere gebruiker die een account heeft op het domein op die PC inloggen op het domein en zo hoeft er dus niet op iedere PC apart een account voor iedere gebruiker te zijn aangemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.