Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Printmelding bij bericht over netwerk

Anoniem
Sellis
6 antwoorden
 • Ik heb al meerdere programma's geprobeerd die een bericht over het netwerk kunnen sturen. Ik wil dit gebruiken om anderen te waarschuwen als de server bijv. opnieuw gestart moet worden. Echter ik krijg dan ook een printmelding in het pop-up-venster als er geprint wordt. En dat is heel irritant. De leerlingen van onze basisschool weten dan niet meer wat ze moeten doen.
  Weet iemand waar dit aan ligt en hoe ik het kan voorkomen??

  Roland
 • Welk programma gebruik je nu?

  Heb je winpopup al geprobeerd? Standaard bij windows en goed genoeg voor dit soort dingen.
 • Yep, Winpopup krijg ik niet standaard in de systemtray opgestart. Daarna Realpopup geprobeerd. Maar als een gebruiker een printopdracht naar een netwerkprinter geeft krijgt hij/zij een melding in de trant van "opdracht naar spooler PDCNT01 gestuurd" o.i.d. Ik wil dit programma alleen gebruiken om meldingen van de beheerder weer te geven.

  Om wat meer info te geven: We werken met een NT4 Server (PDCNT01) en 5 netwerkprinters (HP2100 met interne printserver ; HP1200 met externe printserver en 3 maal HP940C met externe printserver). De printers maken gebruik van MS TCP/IP print service (dus geen HP Jetadmin software o.i.d.). Tevens krijg ik ook op de server de printmeldingen te zien in een venster waar ik alleen op OK kan klikken.

  Mijn vraag is dus: Hoe kan ik dit soort meldingen ten eerste op het werkstation voorkomen en ten tweede hoe kan ik deze meldingen op de server voorkomen.

  Groetend,
  Roland
 • Als je op de NT server naar de printers map gaat (dus my computer->printers) en dan het file menu opent zit er daar een menu optie server settings oid (ik heb even geen nt bij de hand, dus ik weet het niet precies). Hierin staat op 1 van de tabbladen een kruisje ala 'send print notification when job finishes' oid. Als je deze uitzet zullen de meldingen niet meer gestuurd worden.
 • Ik raad je aan om LAN Message te gebruiken. Ik neem aan dat de workstations NT zijn.

  http://www.dimaware.com
  –downloads–

  Veel succes
 • Nee, de ws zijn win98se.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.