Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

ADSL op een bestaand netwerk

Anoniem
Draayertje
10 antwoorden
 • Ik heb een netwerk met 6 pc's deze pc's zijn via een hub en ethernetkaarten met elkaar verbonden. Nou heb ik ADSL aangevraagd, maar volgens mijn computerleverancier was dat niet mogelijk, omdat je dan met twee IP adressen te maken zou hebben. Volgens mij kan je toch gewoon in een computer een tweede ethernetkaart zetten, die aansluiten op de modem en vervolgens via die PC (draait xp) internet delen? Is er iemand die mij daar advies bij kan geven?

  RoB
 • Dit is geheel en al mogelijk.
  Je kunt dan ICS (Internet Connection Sharing) gebruiken om je PC's aan elkaar te hangen, of een ander programmatje zoals Wingate of een van de vele andere Windows oplossingen of wat ook mogelijk is NAT met Windows 2k server of een Linux-variant.
  Op een seperate PC is natuurlijk net zo handig, als je dan problemen heb, ligt hooguit je internet of 1 van je andere PC's er uit.

  Links en rechts staat het eea gedocumenteerd en verder kan je allerlei uitleg vinden op het Internet.
  Als het eea draait zou ik die leverancier maar eens laten zien dat het mogelijk is en dan zeggen dat hij toch maar eens een vak moet gaan leren :smile:
 • Ja, soms denk ik ook dat die leverancier er geen kaas van gegeten heeft :smile:

  Dus ik kan gewoon een computer aansluiten op de adsl en die verbinding delen. Mooi. Het is toch geen probleem dat de adsl computer XP draait en de rest NT 4.0?

 • Nope, heb welliswaar slechts 2 pc's in netwerk, maar princiepe is het zelfde. Server is XPpro, client 98se, ook via hub. Dus waarom kan het met 6 pc's niet?

  Btw, 98se en hoger kan gewoon in netwerk zonder al teveel poespas.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Epic op 2002-05-01 23:01 ]
 • Mooi dat het kan, want ik heb mijn baas gezegd dat het kon, en die heeft gebaseerd daarop een (jaar)abonnement genomen.. Zou lullig zijn als het niet kon :grin:
 • Ipv ICS zou ik gebruik maken van een ADSL router (of alcatel modem tweaken), zodat je niet afhankelijk bent van de XP machine.
 • In W2K is het zelfs mogelijk om medere IP adressen aan een NIC te hangen, ik neem aan dat het met XP ook mogelijk is.


 • [ Dit bericht is bewerkt door: p.vos op 2002-05-07 21:49 ]


 • [ Dit bericht is bewerkt door: p.vos op 2002-05-07 21:49 ]
 • Ga eens naar http://www.weethet.nl/dutch/adsl_mxstream_pcs.htm
  staat een leuk verhaal in (wel enige tikfouten). Je kan meerdere pc's op verschillende manieren koppelen met ADSL.
  Van 2 NIC tot de adsl modem gewoon in het hubje zetten. Veel mensen denken dat je de adsl modem niet rechtstreeks in de hub kan zetten. Je moet alleen een andere serie ip adressen gebruiken. Suc6  [ Dit bericht is bewerkt door: Bosje op 2002-05-13 23:17 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.