Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

NETOP / router!

Anoniem
purplegixxer
5 antwoorden
 • Hallo, het probleem betreft het volgende: Adsl lijn/Alcatel modem/Sitecom (dc200) router/hubje/2 pc's Win 98.
  Werkt prima allemaal.

  Ik kan op het netwerkje de pc's met Netop gewoon met elkaaar overnemen GEEN probleem, MAAR nu wil ik dit via het internet doen! en dit werkt niet bij de openstaande host is de firewall al uitgezet en ook an mijn kant beide pc's komen op internet maar de Guest kan de host niet vinden en ook andersom niet.

  Volgens de Sitecom fabrikant moet ik de DMZ functie inschakelen zodat de desbetreffende pc te zien is op het internet, echter dit heeft ook niet geholpen wat doe ik niet juist???????

  Ik heb het zo'n beetje al de halve wereld gevraagd maar die kunnen me ook niet helpen, dus alle ideen suggestie en opmerkingen zijn welkom.

  Thanks alvast …..

 • Als alles intern verder gewoon werkt, dan moet het haast wel aan de poorten liggen.
  Het enige wat ik je dan kan aanraden is nog eens goed opzoeken welke poorten NETop gebruikt. Misschien ben je er 1 of meerdere vergeten. Vervolgens je router al die poorten laten forwarden naar het juist interne IP. De firewall kun je met testen beter even uit laten en dan gewoon later ook daar de poorten regelen en dan weer aanzetten.
 • Oke bedankt ik ga even kijken naar die zaken.

  Ik krijg echter nu (na gebruik van een ander programma) de volgende fout bij het openen of zoeken naar een host: Could not initialize communication profile: tcp/ip.
  Wrong ip address. Winsock returned error code 10050

  Ik kan dus ook op mijn lan netwerk niets meer vinden wat is er gewijzigd????

  Bedankt alvast.
 • welk programma?
 • Daar durf ik niet helemaal duidelijk over te zijn het had iets van de naam ip tunneling of iets dergelijkd, was geen slimme actie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.