Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Probleem netwerkkaart + winXP

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb laatst een netwerkkaart van Sitecom in mijn PC erbij gedaan en nu blijft mijn pc bij het opstarten met winXP zo'n 60 seconden stilstaan. Dit gebeurt op het moment dat de desktop is geladen maar nog niet alle "achtergrond" programma's geladen zijn (zoals firewall, Norton, etc.).

  Ik heb op de site gekeken van Sitecom maar die hebben geen speciale drivers voor de netwerkkaart en zeggen dat winXP hem zelf moet herkennen. Er zijn dus geen extra drivers nodig. Alleen winXP herkent hem dus niet! XP vraagt om drivers van de fabrikant. Nu heb ik die van win2000 gebruikt (en alle andere versies ook getest) en dan werkt de kaart wel, maar het probleem van de 60sec blijft. wachttijd. Ook een mailsessie met de helpdesk van Sitecom leverde niks op.
  Wie kan mij hulp bieden?

  Mijn PC = AMD athlon 1.33 - 256MB - MSI K7a - winXP
 • Kijk eens bij start –> uitvoeren –> msconfig
  Ga naar het tabblad opstarten kijk eerst of er vreemde progjes opgestart worden zo nee schakel dan alle non-essentiele programma's uit en start opnieuw op, als de computer nu normaal opstart schakel dan een voor een de programma's weer in om zo de boosdoener te achterhalen.

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Ik zal het eens proberen.
  Het vreemde is verder namelijk dat als ik de driver + kaart verwijder alles weer normaal opstart (?).
 • Bevat de driver niet toevallig een of ander networkmonitor util. ?
  Bij bv. 3com kaartjes kun je naast de driver ook een progje installeren dat iedere keer bij het opstarten de verbinding controleert.

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Nee, hij installeert maar 1 file: feand5.inf
  Er worden volgens mij geen andere prog'jes mee-geinstalleerd.
 • Kun je ff meer info geven over je kaartje
  Serienummer als het ff kan

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Ik zit nu niet op de pc met de bedoelde netwerkaart, pas vanavond kan ik het serienummer geven. Op site www.Sitecom.nl - PCI fast ethernet card, staat de kaart + foto. Misschien heb je daar wat aan. (Realtec 8139B chipset, 1 LED on the back)
 • Ik heb zojuist op de site van Sitecom gekeken en ik vond wel een driver voor XP :D (staat er volgens mij nog niet zolang op) De link die je gaf werd door verwezen naar een andere (nieuwe?) site.
  Dit is de link http://213.19.128.215/index.php

  Hoop dat ie werkt

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Bedankt voor de tip, ik ga hem gelijk even testen. Sitecom riep al een tijdje dat ze de site zouden vernieuwen en ook de support zouden verbeteren. Blijkbaar is dat dus nu gebeurd! Nu even kijken of de drivers werken :wink:
 • Aaaaah, nu geeft XP de foutmelding dat de nieuwe driver geen informatie bevat over de kaart. En installeert hem dus niet! :evil:
  Ik heb ook al de oude driver geheel verwijderd, maar dan nog gebeurt hetzelfde. Tot zover dus geen succes.
 • probeer hem eens in een ander slot te steken
 • Je zit op het verkeerde spoor. Je had de kaart werkend, maar je klaagt dat er 60 sec. opstart bijkomt. Als de TCP/IP stack geladen wordt gaat de kaart op zoek naar een DHCP server voor een IP nummer. DAT zijn die 60 sec. Wil je daar vanaf, moet je gewoon een IP nummer invullen in de TP/IP eigenschappen.
 • Dat klinkt als een logische oplossing. Ik heb een wanadoo cable-premium aansluiting. Maar waar vind ik het ip-adres en waar voer ik die precies in?
 • Heb je een vast IP nummer toegekend gekregen in dat wanadoo 'premium' pakket ?
  Zo niet, dan is het ip-nummer van je kabelnet een dynamisch nummer, uitgereikt door de DHCP server van wanadoo, en dat duurt altijd even.
  Als je dit vastzet krijg je geheid vandaag of morgen een 'IP conflict' melding.
  Beschouw het maar als de prijs voor internettoegang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.