Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

routers... wie heeft er verstand van?

Anoniem
Phedny
8 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb nu zo langzamerhand schoongenoeg van dat irritante gedoe met softwarematig internet delen. Ik overweeg nu om een router te kopen. Wie kan mij een router adviseren die niet al te duur is. Het gaat hier om een ISDN internet verbinding, en ik wil de verbinding vanaf alle pc's kunnen verbreken, kan dat met een hardwarematige router? verder hoeft er geen printerserver, firewall, switch, hub bij te zitten. Hoe werkt zo'n router dan? maakt die via een host computer verbinding met internet, of zit er een ingebouwde ISDN adapter in?


  Verder zag ik onderstaande router bij www.alternate.nl, is dat wat voor mij?

  tja… veel vragen maar ik hoop dat iemand me wat meer duidelijkheid over die dingen kan geven
  W-Linx IPLinx DSL Router Pro MB-401S


  EUR 119.00

  Aansluitingen: RJ-45 / WAN

  Transfersnelheid: 10 Mbps - 100 Mbps

  Aantal aansluitingen: 4 / 1

  Drivers: Win 95, Win NT

  Standaard: IEEE 802.3, 10Base2, 10BaseT

  Voorzijde: LED's

  Achterzijde: 4x RJ-45, 1x printerpoort

  Overige informatie: LAN Switch snel.: 10/100 Mbps
  Switch poorten: 4x RJ-45
  DB9 WAN: 1x
  DTE snelheid: 230,4 Kbps
  PPPoE WAN: 10M
  PPPoE: Ja
  IP sharer: 253 IP's
  Printer server: Ja
  DHCP/BOOTP server: Ja
  NAT Firewall: Ja
  IP Routing: Ja
  Protocol: TCP/IP
  DMZ Host: Ja
  Setup/Monitoring: Web
  VPN: PPTP  bij voorbaat dank!
 • Over de prijzen kan ik niet oordelen, maar ik heb zeer goede ervaringen met de Cisco 800 series. In de router stel je alle dial-up gegevens in, username, Password, inbelnummmer etc etc. Zodra een client een packet heeft die niet in het eigen subnet thuishoort (aan de hand van zijn eigen ip-adres), zal hij dit packet forwarden naar zijn gateway (het interne ipadres van de ISDNrouter), deze zal vervolgens middels de dial-up inbellen op het internet en al het verkeer routeren, that simple.
  Ik zag bij de router staan die jij opsomt dat het een DSL-router is, en dus naar mijn idee geen dial-up op kan zetten.
 • op de website van deze router stond dat hij ook geschikt was voor isdn en analoog. trouwens, die cisco 800 serie, wat heb je daarvoor betaald… die dingen zijn brandduur en ik heb er niet meer dan 150 euro voor over
 • Mmmm, dan zal het niet gaan, ze waren vorige jaar iets rond de Hfl. 650,-. Als die router die je noemde een ISDN dial-up optie heeft zou ik die nemen voor het geld, de manier waarop ze werken is voor al die routertjes gelijk. Je zou nog eens bij Zyxel kunnen kijken (Zyxel Prestige 128), deze zijn volgens mij niet zo duur, maar of die in de buurt van € 129,- betwijfel ik.
 • Gebruik de zoekfunctie eens op dit forum en zoek dan op router. Je zult zien dat dit onderwerp al vaker is behandeld. En er staan genoeg antwoorden die je kunnen helpen denk ik.
 • Beste Kanertw (aparte naam)
  Ik ben begonnen met een Linksys 4 kanaals router Voor EUR 160,- ongeveer. Heeft het even goed gedaan daarna niets dan problemen. Mogelijk een instellingsfout, maar ik kwam er niet uit. Nu de door de provider aanbevolen router geplaatst, zijnde een DrayTek Vigor 2200e en ziedaar het wonder geschiedde - al 2 dagen in de lucht! Ik wacht in spanning af hoe het verder loopt. Overigend is deze router ook voor ISDN geschikt. Prijs is hoger. Omstreeks UER 250,- Maar wat wil je? Voor niks gaat etc :wink:
 • tja… mischien moet ik er toch maar wat meer geld voor uittrekken, en ik zal straks ook even zoeken.
  ps, de naam is inderdaad heel vaag ik weet niet hoe ik er op kwam maar het betekent 'kane Rulez The World' kane is een figuur uit C&C red alert.
 • Zeer goede ervaringen met de Draytec routers!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.